Nijmeegse Orgelkring Zomerconcerten

11-07-2017

Datum: Dinsdag 11 juli 2017
Tijd:  20.30 – 21.30 uur (kerk open: 20.00 uur)
Entree: € 10,00 (Passe-partout voor vijf concerten € 45,00)

Dirk Luijmes

In het laat 19e-eeuwse Parijs vieren kunstenaars hun hoogtijdagen. Ook organisten kunnen in deze Franse bloeiperiode hun hart ophalen. In virtuoze toccata's, dromerige adagio's en verrassende karakterstukken klinkt het orgel als een compleet symfonieorkest.

Dirk Luijmes kiest een aantal populaire werken uit dit kleurrijke repertoire en neemt ook zijn 'orgue expressif' mee: een Mustel-harmonium uit 1878. Met de melancholische en bijzondere sonoriteit van dit instrument, waant u zich helemaal in het Parijs van weleer. U hoort werken van onder meer Franck, Saint-Saëns, Guilmant en Vierne.

Kaarten bestellen via de ticketshop van 'Ik ben aanwezig'
Op de dag van het concert bij de kassa in de kerk vanaf 20:00 uur.

Regelmatig organiseert de Nijmeegse Orgelkring excursies of rondleidingen.
Onder deskundige leiding ziet u het König-orgel van dichtbij en krijgt u een uitgebreide demonstratie van de werking van het instrument.
De rondleiding is op zaterdag 12 augustus van 10:00 tot 12:00 uur

Orgelexcursie naar Groningen, orgel Martinikerk.
De jaarlijkse dagexcursie van de Nijmeegse Orgelkring voert ons dit jaar naar Groningen. Er gaat voor orgelliefhebbers inderdaad niets boven Groningen, want nergens op de wereld vind je op zo’n beperkt oppervlak zoveel historische orgels – grote en kleine – bij elkaar.
Zaterdag 2 september van 08.00 tot ongeveer 18.30 uur

Volgende Concerten in 2017

Dinsdag 25 juli: Erwin Wiersinga Laat Romantiek

Dinsdag 01 augustus: Dorien Schouten: Bach

Dinsdag 08 augustus: Geerten Liefting (winnaar Haarlem 2016)

Dinsdag 15 augustus: Jan Hage: Jan Welmers 80 jaar

Dinsdag 22 augustus: Jetty Podt Verrassingsconcert

Dinsdag 29 augustus: Berry van Berkum: Messiaen

Dinsdag 05 september: Joost Langeveld: film en orgel:

Panzerkreuzer Potemkin (100 jaar revolutie)

Zondag 24 september: Familie-orgelvoorstelling, De Tovenaarsleerling

Klik voor meer informatie over de Nijmeegse Orgelkring, Concertagenda en Programma

Stuur een e-mail naar info@nijmeegseorgelkring.nl als u op de hoogte wil blijven van onze concerten en andere activiteiten.