Nijmeegse Orgelkring Zomerconcerten

04-07-2017

Datum: Dinsdag 4 juli 2017
Tijd:  20.30 – 21.30 uur (kerk open: 20.00 uur)
Entree:
€ 10,00 (Passe-partout voor vijf concerten € 45,00)

Willem Tanke

Willem Tanke presenteert Livre du Saint Sacrament, het laatste en meest complexe orgelwerk van Messiaen. Hij doet dit op een wijze die het werk ook interessant maakt voor liefhebbers van jazz, pop en wereldmuziek. Tanke brengt coupures aan in de partituur en voegt improvisatorische tussenspelen toe. Al voor de uitvoering betrekt hij het publiek in het wordingsproces. Hij deelt zijn gedachten en uitwerking op zijn blog Some Thoughts about Playing the Organ (willemtanke.blogspot.nl) en Facebook (Willem Tanke). Het publiek kan online reageren en daarmee Tanke’s bewerking van Livre du Saint Sacrament beïnvloeden.

Kaarten bestellen via de ticketshop van 'Ik ben aanwezig'
Op de dag van het concert bij de kassa in de kerk vanaf 20:00 uur.

Regelmatig organiseert de Nijmeegse Orgelkring excursies of rondleidingen.
Onder deskundige leiding ziet u het König-orgel van dichtbij en krijgt u een uitgebreide demonstratie van de werking van het instrument. De rondleiding is op
zaterdag 8 juli of 12 augustus van 10:00 tot 12:00 uur

Orgelexcursie naar Groningen, orgel Martinikerk.
De jaarlijkse dagexcursie van de Nijmeegse Orgelkring voert ons dit jaar naar Groningen. Er gaat voor orgelliefhebbers inderdaad niets boven Groningen, want nergens op de wereld vind je op zo’n beperkt oppervlak zoveel historische orgels – grote en kleine – bij elkaar.
Zaterdag 2 september van 08.00 tot ongeveer 18.30 uur

Volgende Concerten in 2017

Dinsdag 11 juli: Dirk Luijmes Verrassingsconcert

Dinsdag 25 juli: Erwin Wiersinga Laat Romantiek

Dinsdag 01 augustus: Dorien Schouten: Bach

Dinsdag 08 augustus: Geerten Liefting (winnaar Haarlem 2016)

Dinsdag 15 augustus: Jan Hage: Jan Welmers 80 jaar

Dinsdag 22 augustus: Jetty Podt Verrassingsconcert

Dinsdag 29 augustus: Berry van Berkum: Messiaen

Dinsdag 05 september: Joost Langeveld: film en orgel:

Panzerkreuzer Potemkin (100 jaar revolutie)

Zondag 24 september: Familie-orgelvoorstelling, De Tovenaarsleerling

Klik voor meer informatie over de Nijmeegse Orgelkring, Concertagenda en Programma

Stuur een e-mail naar info@nijmeegseorgelkring.nl als u op de hoogte wil blijven van onze concerten en andere activiteiten.