Nijmeegse Orgelkring Zomerconcerten

25-07-2017

Datum: Dinsdag 25 juli 2017
Tijd:  20.30 – 21.30 uur (kerk open: 20.00 uur)
Entree: € 10,00 (Passe-partout voor vijf concerten € 45,00)

Erwin Wiersinga

We bevinden ons nog steeds in Frankrijk. Maar dan een aantal jaren later. Orgelmuziek viert er nog steeds hoogtij. De componisten van de 19e eeuw inspireren de volgende generatie, waarvan velen ook tot de internationale top behoren.

Het concert begint met César Franck, de 19e-eeuwse pionier van de symfonische orgelmuziek en eindigt met Louis Vierne, die de beroemde Franse stijl in zijn symfonieën heeft geperfectioneerd. Daartussen zijn de vernieuwers van de volgende generatie(s) te horen.

Kaarten bestellen via de ticketshop van 'Ik ben aanwezig'
Op de dag van het concert bij de kassa in de kerk vanaf 20:00 uur.

Regelmatig organiseert de Nijmeegse Orgelkring excursies of rondleidingen.
Onder deskundige leiding ziet u het König-orgel van dichtbij en krijgt u een uitgebreide demonstratie van de werking van het instrument.
De rondleiding is op zaterdag 8 juli of 12 augustus van 10:00 tot 12:00 uur

Orgelexcursie naar Groningen, Martinikerk.
De jaarlijkse dagexcursie van de Nijmeegse Orgelkring voert ons dit jaar naar Groningen. Er gaat voor orgelliefhebbers inderdaad niets boven Groningen, want nergens op de wereld vind je op zo’n beperkt oppervlak zoveel historische orgels – grote en kleine – bij elkaar.
Zaterdag 2 september van 08.00 tot ongeveer 18.30 uur

Volgende Concerten in 2017

Dinsdag 01 augustus: Dorien Schouten: Bach

Dinsdag 08 augustus: Geerten Liefting (winnaar Haarlem 2016)

Dinsdag 15 augustus: Jan Hage: Jan Welmers 80 jaar

Dinsdag 22 augustus: Jetty Podt Verrassingsconcert

Dinsdag 29 augustus: Berry van Berkum: Messiaen

Dinsdag 05 september: Joost Langeveld: film en orgel:

Panzerkreuzer Potemkin (100 jaar revolutie)

Zondag 24 september: Familie-orgelvoorstelling, De Tovenaarsleerling

Klik voor meer informatie over de Nijmeegse Orgelkring, Concertagenda en Programma

Stuur een e-mail naar info@nijmeegseorgelkring.nl  als u op de hoogte wil blijven van onze concerten en andere activiteiten.