Nijmeegse Orgelkring Zomerconcerten

01-08-2017

Datum: Dinsdag 1 augustus 2017
Tijd:  20.30 – 21.30 uur (kerk open: 20.00 uur)
Entree: € 10,00 (Passe-partout voor vijf concerten € 45,00)

Dorien Schouten

Voor het tweede Bach-concert is Dorien Schouten uitgenodigd. Schouten is een veelbelovend jong talent met een internationale carrière. Zij studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Berlijn, onder meer bij Leo van Doeselaar. Amper twee jaar na haar afstuderen, kreeg ze een uitnodiging van de Nederlandse Bachvereniging om voor de website allofbach.com orgelwerken van Bach op te nemen. Vanavond speelt zij o.a. de Passacaglia en de partita O Gott du frommer Gott.

Kaarten bestellen via de ticketshop van 'Ik ben aanwezig'
Op de dag van het concert bij de kassa in de kerk vanaf 20:00 uur.

Regelmatig organiseert de Nijmeegse Orgelkring excursies of rondleidingen.
Onder deskundige leiding ziet u het König-orgel van dichtbij en krijgt u een uitgebreide demonstratie van de werking van het instrument.
De rondleiding is op zaterdag 12 augustus van 10:00 tot 12:00 uur

Orgelexcursie naar Groningen, Martinikerk.
De jaarlijkse dagexcursie van de Nijmeegse Orgelkring voert ons dit jaar naar Groningen. Er gaat voor orgelliefhebbers inderdaad niets boven Groningen, want nergens op de wereld vind je op zo’n beperkt oppervlak zoveel historische orgels – grote en kleine – bij elkaar.
Zaterdag 2 september van 08.00 tot ongeveer 18.30 uur

Volgende Concerten in 2017

Dinsdag 08 augustus: Geerten Liefting (winnaar Haarlem 2016)

Dinsdag 15 augustus: Jan Hage: Jan Welmers 80 jaar

Dinsdag 22 augustus: Jetty Podt Verrassingsconcert

Dinsdag 29 augustus: Berry van Berkum: Messiaen

Dinsdag 05 september: Joost Langeveld: film en orgel:

Panzerkreuzer Potemkin (100 jaar revolutie)

Zondag 24 september: Familie-orgelvoorstelling, De Tovenaarsleerling

Klik voor meer informatie over de Nijmeegse Orgelkring, Concertagenda en Programma

Stuur een e-mail naar info@nijmeegseorgelkring.nl  als u op de hoogte wil blijven van onze concerten en andere activiteiten.