Nijmeegse Orgelkring Zomerconcerten

22-08-2017

Datum: Dinsdag 22 augustus 2017
Tijd:  20.30 – 21.30 uur (kerk open: 20.00 uur)
Entree: € 10,00 (Passe-partout voor vijf concerten € 45,00)

Jetty Podt: Bach à la Française

Het is van alle tijden dat componisten elkaar inspireren en voortbouwen op elkaars werk.
Zo kopieerde Bach ooit het Livre d’ Orgue van Nicolas de Grigny en maakte zich de Franse stijl eigen. Geïnspireerd door deze stijl, componeerde hij vervolgens zelf het de Pièce d’Orgue, met een voor Franse organisten zo kenmerkend Grand Plein Jeu in het midden. Bach op zijn beurt inspireerde veel Franse componisten tot op de dag van vandaag.
U hoort de mooiste werken van Couperin, Franck en Alain.

Kaarten bestellen via de ticketshop van 'Ik ben aanwezig'
Op de dag van het concert bij de kassa in de kerk vanaf 20:00 uur.

Orgelexcursie naar Groningen, Martinikerk.
De jaarlijkse dagexcursie van de Nijmeegse Orgelkring voert ons dit jaar naar Groningen. Er gaat voor orgelliefhebbers inderdaad niets boven Groningen, want nergens op de wereld vind je op zo’n beperkt oppervlak zoveel historische orgels – grote en kleine – bij elkaar.
Zaterdag 2 september van 08.00 tot ongeveer 18.30 uur

Volgende Concerten in 2017

Dinsdag 29 augustus: Berry van Berkum: Messiaen

Dinsdag 05 september: Joost Langeveld: film en orgel:

Panzerkreuzer Potemkin (100 jaar revolutie)

Zondag 24 september: Familie-orgelvoorstelling, De Tovenaarsleerling

Klik voor meer informatie over de Nijmeegse Orgelkring, Concertagenda en Programma

Stuur een e-mail naar info@nijmeegseorgelkring.nl  als u op de hoogte wil blijven van onze concerten en andere activiteiten.