Nijmeegse Orgelkring Zomerconcerten

29-08-2017

Datum: Dinsdag 29 augustus 2017
Tijd:  20.30 – 21.30 uur (kerk open: 20.00 uur)
Entree: € 10,00 (Passe-partout voor vijf concerten € 45,00)

Berry van Berkum

Als eerbetoon aan Messiaen speelt Berry van Berkum de beroemde cyclus van negen meditaties over het kerstfeest. De meditaties zijn geschreven in Grenoble, waar het berglandschap de componist zeker beïnvloed heeft. De delen zijn kleurrijk als gebrandschilderde ramen van een middeleeuwse kathedraal. In de cyclus horen we de belangrijkste vernieuwingen van Messiaens componeren van de jaren dertig. Deze betreffen vooral naast melodie-opbouw en harmonie, vooral het gebied van klankkleur en ritme.

Kaarten bestellen via de ticketshop van 'Ik ben aanwezig'
Op de dag van het concert bij de kassa in de kerk vanaf 20:00 uur.

Orgelexcursie naar Groningen, Martinikerk.
De jaarlijkse dagexcursie van de Nijmeegse Orgelkring voert ons dit jaar naar Groningen. Er gaat voor orgelliefhebbers inderdaad niets boven Groningen, want nergens op de wereld vind je op zo’n beperkt oppervlak zoveel historische orgels – grote en kleine – bij elkaar.
Zaterdag 2 september van 08.00 tot ongeveer 18.30 uur

Volgende Concerten in 2017

Dinsdag 05 september: Joost Langeveld: film en orgel:

Panzerkreuzer Potemkin (100 jaar revolutie)

Zondag 24 september: Familie-orgelvoorstelling, De Tovenaarsleerling

Klik voor meer informatie over de Nijmeegse Orgelkring, Concertagenda en Programma

Stuur een e-mail naar info@nijmeegseorgelkring.nl  als u op de hoogte wil blijven van onze concerten en andere activiteiten.