Nijmeegse Orgelkring Zomerconcerten

05-09-2017

Improvisaties bij de film Pantserkruiser Potemkin (1925)

Datum: Dinsdag 5 september 2017 (slotconcert)
Tijd:  20.30 – 21.30 uur (kerk open: 20.00 uur)
Entree: € 10,00 (Passe-partout voor vijf concerten € 45,00)

Joost Langeveld koos dit jaar voor zijn filmconcert de film Pantserkruiser Potemkin. Deze Russische film wordt beschouwd als een van de beste films aller tijden. De zogenoemde trappenscène in deze film is misschien wel de beroemdste scène uit de hele filmgeschiedenis, gemonteerd met een techniek die filmers nog steeds beïnvloedt.

Pantserkruiser Potemkin is gebaseerd op een historische gebeurtenis: de opstand van Russisch marinepersoneel in 1905, die een soort voorspel vormde voor de grote bolsjewistische revolutie van 1917, precies honderd jaar geleden.

Kaarten bestellen via de ticketshop van 'Ik ben aanwezig'
Op de dag van het concert bij de kassa in de kerk vanaf 20:00 uur.

Laatste Concert in 2017

Zondag 24 september: Familie-orgelvoorstelling, De Tovenaarsleerling

Klik voor meer informatie over de Nijmeegse Orgelkring, Concertagenda en Programma

Stuur een e-mail naar info@nijmeegseorgelkring.nl  als u op de hoogte wil blijven van onze concerten en andere activiteiten.