Nijmeegse Orgelkring Zomerconcerten

08-08-2017

Datum: Dinsdag 8 augustus 2017
Tijd:  20.30 – 21.30 uur (kerk open: 20.00 uur)
Entree: € 10,00 (Passe-partout voor vijf concerten € 45,00)

Geerten Liefting

Geerten Liefting heeft het Orgelimprovisatieconcours Haarlem 2016 gewonnen. De jury was unaniem. Liefting geeft improvisatie een prominente plek in zijn concert. Wie Liefting zegt, zegt improvisatie: al zijn werk ademt improvisatie. Literatuurspel is bij hem eveneens in zeer goede handen. U hoort onder meer delen uit de derde sonate van Mendelssohn en de Prelude en Fuga over BACH van Liszt.

Kaarten bestellen via de ticketshop van 'Ik ben aanwezig'
Op de dag van het concert bij de kassa in de kerk vanaf 20:00 uur.

Regelmatig organiseert de Nijmeegse Orgelkring excursies of rondleidingen.
Onder deskundige leiding ziet u het König-orgel van dichtbij en krijgt u een uitgebreide demonstratie van de werking van het instrument.
De rondleiding is op zaterdag 12 augustus van 10:00 tot 12:00 uur

Orgelexcursie naar Groningen, Martinikerk.
De jaarlijkse dagexcursie van de Nijmeegse Orgelkring voert ons dit jaar naar Groningen. Er gaat voor orgelliefhebbers inderdaad niets boven Groningen, want nergens op de wereld vind je op zo’n beperkt oppervlak zoveel historische orgels – grote en kleine – bij elkaar.
Zaterdag 2 september van 08.00 tot ongeveer 18.30 uur

Volgende Concerten in 2017

Dinsdag 15 augustus: Jan Hage: Jan Welmers 80 jaar

Dinsdag 22 augustus: Jetty Podt Verrassingsconcert

Dinsdag 29 augustus: Berry van Berkum: Messiaen

Dinsdag 05 september: Joost Langeveld: film en orgel:

Panzerkreuzer Potemkin (100 jaar revolutie)

Zondag 24 september: Familie-orgelvoorstelling, De Tovenaarsleerling

Klik voor meer informatie over de Nijmeegse Orgelkring, Concertagenda en Programma

Stuur een e-mail naar info@nijmeegseorgelkring.nl  als u op de hoogte wil blijven van onze concerten en andere activiteiten.