Bijbel- en boekentaxatie

08-09-2017

 

Datum: Vrijdag 8 september 2017
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Kosten:          € 5,- per taxatie (ongeacht het aantal werken), waarvan de helft ten goede komt aan de                                          Stevenskerk
 
Molendijk boeken Antiquariaat, Veilingen en Taxaties 
Op de taxatie dag is de Stevenskerk vrij toegankelijk. 

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.”
 
 
Meer informatie over Molendijk boeken: klik hier