Zondagmiddagrondleidingen

07-05-2017 - 29-10-2017

rondleidingen

Zondagmiddagrondleidingen in de Stevenskerk 

Dichterbij is meer te beleven dan u denkt! 
Ontdek de Stevenskerk, het hart van Nijmegen!

Datum:             bijna iedere zondag in mei t/m oktober 
Tijd:                 14.00 – 15.00 uur
Entree:             vrij
(een vrijwillige bijdrage in de rode bus bij de uitgang wordt zeer op prijs gesteld!)

De Stevenskerk is een beeldbepalend icoon van de stad: van welke kant je de stad ook nadert, altijd duikt daar het imposante silhouet van de toren op. Voor bezoekers van ver of voor inwoners van Nijmegen is het bekend. Natuurlijk kent u het ook. 

Maar heeft U ook de binnenkant van dit middeleeuwse gebouw in laatgotische stijl gezien?  Dan zijn er vast ook een aantal vragen bij u opgekomen. Bij voorbeeld: is dit nu een katholieke of een protestantse kerk? En voor wie is dat schitterende grafmonument gemaakt? Of liggen er nog mensen begraven onder al die prachtige grafstenen op het koor? En waar komt die kat vandaan op één van de oorspronkelijke pilaren van de oudste kerk uit 1270? De blinkende kroonluchters met echte kaarsen, is dat niet een gigantisch karwei om die allemaal aan te steken? 

Dit zijn maar een paar voorbeelden van dingen die opvallen bij een bezoek aan de kerk en waarvan u niet meteen weet hoe het zit. 

Maar op de volgende data zijn er weer de Zondagmiddagrondleidingen 

07 mei

21 mei

28 mei (Kinderrondleiding)

25 juni

02 juli

09 juli

23 juli

30 juli (Kinderrondleiding)

13 augustus

20 augustus

10 september (Open Monumentendag)

01 oktober

08 oktober

15 oktober

22 oktober

29 oktober (Kinderrondleiding)

Als u nu op een van de genoemde zondagmiddagen eens komt kijken, dan houden we een rondleiding van 14:00 tot 15:00 en daar kunt u gratis aan meedoen. Dan worden al uw vragen beantwoord! Op de laatste zondag van de maand zijn de rondleidingen speciaal toegespitst op kinderen. En als u er dan van overtuigd bent dat dit mooiste monument van Nijmegen niet verloren mag gaan, kunt u een vrijwillige gave in het offerblok bij de uitgang storten, die zal bijdragen aan het voortbestaan ervan.


 Informatie over: 

Groepsrondleidingen

Rondleidingen voor basisscholen (groep 7 & 8)