Duc de Berry onthult getijdenboek

27-05-2017

Sytske Zwart en Theo van Stiphout werpen een eerste, voorzichtige blik op het unieke getijdenboek

Datum: Zaterdag 27 mei 2017
Tijd: 13.00 uur
Entree: Vrij, graag aanmelden via de site van The Walk of Wisdom

De Stevenskerk en pelgrimsroute de Walk of Wisdom krijgen op 27 mei een bijzonder boek cadeau: de unieke uitgave van Seizoenen van het Leven, een hedendaags getijden- en pelgrimsboek.
In deze eenmalige uitgave zijn alle originele 40 kunstwerken gebonden die eerder in reproductie verschenen bij de populaire uitgave in 2015. De kunstwerken (miniaturen) worden ook nu afgewisseld door verhalen van o.a. Tommy Wieringa en Jan Terlouw over een belangrijke levenservaring.
Vormgevers Anne Louman en Petra van Bloemendaal werkten meer dan 1,5 jaar aan het boek. De uitgave is met bladgoud versierd door kunstenares Gea Karhof.

Het unieke exemplaar wordt op 27 mei cadeau gedaan door uitgever Theo van Stiphout en Sytske Zwart van Intermedi-Art Kunstzaken. Voorwaarde is dat het boek verkocht wordt voor tenminste €15.000,- en er een regeling getroffen wordt voor expositie in de Stevenskerk. Als dat lukt, mogen stichting Stevenskerk en Walk of Wisdom de opbrengst verdelen. Lukt het niet, dan gaat het boek naar de privé-collectie van de uitgever.

Opmerkelijk: De Stichting Gebroeders van Limburg heeft de duc de Berry (1340-1416) bereid gevonden de onthulling te verrichten. De duc was groot liefhebber van getijdenboeken en het gerucht gaat dat hij belangstelling heeft voor deze moderne variant. Het wordt de eerste keer dat hij de geboortegrond van zijn favoriete schilders aandoet en hij draagt voor de gelegenheid een kostbare, brokaat blauwe houppelande met gouddraad geborduurd.