The Messiah - G.F. Händel

29-12-2017

 


THE MESSIAH - G.F. Händel

Datum:                vrijdag 29 december 2017
Tijd:                     19.30 – 22.00 uur
Entree:                Speciale aanbieding € 49,95 p.p.  BESTEL HIER

Händels Messiah in de 'Dubliner versie'!

Bij de première van Händels Messiah in Dublin stonden de koning en hoogwaardigheidsbekleders op bij het horen van het indrukwekkende ‚Halleluja'. Op uitzinnige wijze brachten zij hulde aan deze machtige compositie. Barok-specialist Pieter Jan Leusink grijpt terug op de bezetting die Händel gebruikte tijdens deze première in Dublin. Zestien zangers die in één lijn opgesteld staan, orkest zonder hobo's, maar met baroktrompet en pauken. Händels Messiah is in de kerstperiode het meest gewaardeerde oratorium. 

Dynamische uitvoeringen door The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands o.l.v. barok-specialist Pieter Jan Leusink waarbij het orkest authentieke instrumenten bespeelt. Excellente solisten met internationale bekendheid brengen de aria’s op onnavolgbare wijze: Olga Zinovieva en Jana Mamonova, sopraan; Sytse Buwalda, altus; Martinus Leusink, tenor; Andrew Slater, bas. De uitzonderlijke talenten van de musici die aan deze uitvoeringen meewerken staan garant voor een uitvoering die intens, krachtig, ontroerend, meeslepend en indrukwekkend zal zijn.

Grote barokke expressie is de aantrekkingskracht van concerten met dirigent Pieter Jan Leusink en zijn Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. In het bijzonder kunt u genieten van de door internationaal gerenommeerde solisten uitgevoerde aria's: sopraan Yana Mamonova, sopraan Olga Zinovieva, countertenor Sytse Buwalda en tenor Martinus Leusink.  Direct na zijn concerten in de Royal Opera House in Convent Garden (Londen) komt één van de bekendste opera bassen ter wereld naar Nederland om de machtige aria 'The trumpet shall sound' te vertolken: Andrew Slater!

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands
Olga Zinovieva, sopraan
Sytse Buwalda, countertenor
Martinus Leusink, tenor
Andrew Slater, bas
PIETER JAN LEUSINK, dirigent 

Zondag 18 februari 2018  (aanvang 15:00 uur) Requiem Mozart
Zondag 25 maart 2018 (aanvang 14:00 uur) Matthäus Passion
Zondag 25 maart 2018 (aanvang 19:00 uur) Matthäus Passion

meer informatie
Brochure Concertseizoen 2017-2018