Requiem en Krönungsmesse - Mozart

Tijd:                     15.00 – 17.30 uur
Entree:                Speciale aanbieding € 49,95 p.p.  BESTEL HIER

‘Meeslepend, dynamisch & indrukwekkend!’

Wilt u Mozarts ‘Requiem’ écht beleven en ervaren wat een ‘live’ uitvoering met u kan doen, kom dan luisteren. De uitzonderlijke talenten van zangers en musici o.l.v. Pieter Jan Leusink staan garant voor een uitvoering die intens, ontroerend en meeslepend zal zijn. Geniet daarnaast van Mozarts feestelijke ‘Krönungsmesse’ en ‘RISING STAR’ sopraan Olga Zinovieva zal het beroemde en virtuoze ‘Exultate Jubilate’ vertolken!

Miserere mei
Allegri's meesterwerk Miserere mei betekent hoogwaardige a capella zang door de ijle barokstemmen van The Bach Choir of the Netherlands. De compositie mocht van het Vaticaan niet door anderen worden gezongen. Miserere mei van Allegri was alleen in bezit van het Vaticaan, anderen mochten deze compositie niet uitvoeren. Een slimme jongen (14 jaar!) hoorde in de Sixtijnse kapel  te Rome dit werk en onthield het. Thuis schreef hij de muziek uit. Die geniale jongen was… …Wolfgang Amadeus Mozart!.

Exsultate Jubilate
Mozarts concertaria Exsultate Jubilate wordt vertolkt door Olga Zinovieva. De Russische sopraan maakt furore op grote concertpodia en wordt geprezen vanwege haar enorme stemomvang met een bereik van twee octaven en unieke timbre. Met haar prachtige stem in combinatie met een elegante stijl en allure weet ze een groot publiek te raken. Al deze eigenschappen vormen de perfecte basis voor het uitvoeren van dit veeleisende repertoire van W.A. Mozart.

Krönungsmesse
De Mis in C werd uitgevoerd op het kroningsfeest van de koning van Bohemen en kreeg de bijnaam 'Krönungsmesse'. De aartsbisschop bepaalde dat de mis niet langer dan 30 minuten mocht duren. Ondanks, of misschien wel juist dankzij deze beperking straalt de mis van vitaliteit en energie.

Finale: Requiem
Het Requiem van Mozart werd door de film 'Amadeus' bekend bij het grote publiek. Dirigent Pieter Jan Leusink vraagt het uiterste van The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands: uitvoeren op het allerhoogste niveau.

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands
Sopraan Olga Zinovieva
Countertenor Sytse Buwalda
Tenor Martinus Leusink
Bas Thilo Dahlmann
Dirigent Pieter Jan Leusink.

Eerstvolgende concerten:
Zondag 25 maart 2018 (aanvang 14:00 uur) Matthäus Passion