Friendship Albany Nijmegen

17-09-2017


Datum: zondag  17 september 2017
Tijd: 14.00–16.00 uur
Vrij entree, vooraf aanmelden via:  viering@stichtingfan.nl
(Een vrijwillige bijdrage van € 2,00 of meer, in de rode bus bij de uitgang, wordt zeer op prijs gesteld!)

De expositie is nog te zien tot 12 oktober 2017, tijdens de openingstijden van de Stevenskerk

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op:  http://www.stichtingfan.nl/

FAN staat voor ‘Friendship Albany Nijmegen’. Een vriendschap tussen twee steden die zijn oorsprong vindt in de Amerikaanse bevrijding en wederopbouw van Nijmegen. Een internationale verbinding via de geschiedenis, die nog steeds herinnerd wordt in beide steden. 

Aankomst hulpgoederen in Nijmegen Bron: Regionaal Archief Nijmegen.

70 jaar vriendschap

In 2017, 70 jaar na de hulpactie van Albany (USA) voor Nijmegen, wordt de vriendschap tussen beide steden gevierd. Stichting FAN is bezig diverse projecten en activiteiten op touw te zetten om zo de vriendschap te doen herleven. Het enthousiasme wordt ook in Albany opgepikt. Zo zijn er daar plannen om een ‘Nijmegenweek’ te houden tijdens het volgende Tulipfestival; een sterk Nederlands-getint jaarlijks festival, mede georganiseerd door de ‘Dutch Settlers’.

FAN wil in 2017, maar zeker ook daarna, een platform bieden voor alle verbindingen tussen Nijmegen en Albany. Samen willen we het verleden tussen beide steden herinneren en de vriendschap vieren en versterken. Zo hopen wij een kleine stap te zetten om ook de vrede in en hulp aan andere steden te bevorderen.