Stevensloop 2018

18-03-2018

Datum:             Zondag 18 maart 2018

INSCHRIJVEN (er is een deelnamelimiet van 5.000 personen per afstand)

NB: De Stevenskerk is vanwege de Stevensloop op zaterdag 17 en zondag 18 maart niet geopend voor publiek.

De Stevensloop
Deelnemers aan de Stevensloop leren Nijmegen op een originele manier kennen. Niet alleen vanwege de route, maar ook vanwege verschillende historische punten die onderweg worden toegelicht. De Stevenskerk is het eindpunt van deze stadsloop.

Nieuw parcours

De Stevensloop vindt in 2018 op voor de vierde keer plaats en kenmerkt zich als echte stadsloop voor jong en oud met start en finish in de Nijmeegse binnenstad. Het parcours van de 5 kilometer is vernieuwd en veranderd in een klassiek rondje Nijmeegse bruggen over de Snelbinder en de Waalbrug. De winderige Waalkade en de lastige beklimming van de Voerweg maken geen onderdeel meer uit van het parcours. De finish is net als bij de 10 kilometer en halve marathon aan de voet van de Stevenskerk op de Grote Markt. Deze twee langste afstanden voeren onder andere over stadsbrug De Oversteek en het nieuwe stadseiland Veur Lent. Voor kinderen is er de Mini Stevensloop op en rondom de Grote Markt.

Gratis deelname voor nieuwe Stevenslopers

Iedereen die één van de vorige edities van de Stevensloop heeft meegedaan en zich inschrijft voor de editie van 2018, krijgt een code waarmee een nieuwe loper zich gratis mag inschrijven. Dus schrijf je in en laat je loopmaatje zien waarom jij meedoet aan de Stevensloop! Klik hier voor meer informatie over deze actie.

Goede doel

Het goede doel van de Stevensloop is de Stichting Stevenskerk. Als deelnemer aan de Stevensloop kun je met een afronding van het inschrijfbedrag of een donatie bijdragen aan een duurzame Stevenskerk.

Nieuwe duurzame verlichting (LED) voor het interieur

De Stevenskerk vormt het stralende middelpunt van de stad Nijmegen. De kerk ontvangt geen structurele subsidie van de overheid en is daarom volledig afhankelijk van fondsenwerving. De opbrengst van de Stevensloop gaat naar een innovatief plan om het interieur op een zo duurzaam mogelijke manier te verlichten.

De Stevenskerk

Een bezoek aan de Stevenskerk is een belevenis. Hoge elegante gewelven, schitterende lichtval door de lancetvensters, eeuwenoude graven, een spectaculaire rij kroonluchters: je weet eenvoudigweg niet waar je kijken moet! Tegelijkertijd straalt het gebouw een serene rust uit. Dit imposante monument doet iets met je, ráákt je. De Stevenskerk is de laatste jaren steeds meer een open huis geworden, een ‘tempel zonder drempel’. Het statige monument herbergt een levendig innerlijk: er is altijd wel iets te doen op het gebied van kunst, cultuur en bezinning; zoals exposities, concerten, recepties en herdenkingsbijeenkomsten. Vele tientallen vrijwilligers garanderen een vrijwel dagelijkse openstelling. De kerk is tegenwoordig een multifunctioneel gebouw met een lange en indrukwekkende geschiedenis: een voor Nijmegen unieke combinatie!

foto: Patrick van Bree