De Stevenskerk, 750 Jaar spiegel van Nijmegen

Datum: Zaterdag 10 en zondag 11 maart
Aanvang: 13.00 uur en 14.30 uur
Duur: 1,5 uur
Kosten: € 7,00 p.p. (incl. koffie)
Aanmelden:  klik hier

De Stevenskerk kent een roerige geschiedenis van ongeveer 750 jaar. In de loop der eeuwen is de kerk uitgebreid, verbouwd, (deels) verwoest en gerestaureerd. De sporen van deze veranderingen zijn duidelijk aanwezig in de muren van de kerk.

Nu de restauratie is voltooid, organiseert de Stevenskerk in samenwerking met het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) in het weekend van 10 en 11 maart een viertal rondleidingen. Ervaren gidsen leiden u langs en door de kerk en laten zien hoe de eeuwen hun sporen hebben nagelaten. Ook de toren zal worden bezocht.

Aansluitend is er koffie en de mogelijkheid om het boek ‘De Stevenskerk. 750 Jaar spiegel van Nijmegen’, een uiitgebreide en rijk geïllustreerde geschiedenis van het grootste monument in de oudste stad van Nederland, aan te schaffen (Uitgeverij Vantilt, 2017).