Concert Canto Novio en Canto de Donna

15-04-2018


Datum: zondag 15 april 2018
Tijd: 14:00 – 16:15 uur, aansluitend ‘Meet & Greet’
Entree: vrij

Anders dan anders

De vocale ensembles Canto Novio en Canto di Donne, onder leiding van Frans Vodegel, zingen een programma met spannende harmonieën, verrassende melodische lijnen en aansprekende teksten. 

Zij brengen klassieke werken van J.S. Bach, C. Franck en G.F. Händel. Maar ook werken van moderne componisten als Francis Poulenc en Morten Lauridsen. Verder zingen ze bijvoorbeeld een koraal-bewerking van ‘With a little help from my friend’ van John Lennon; een vierstemmige klassieke bewerking van ‘Zeg me dat het niet zo is’ van Frank Boeijen, een close harmony bewerking voor mannen-stemmen van het schitterende lied van Toon Hermans ‘Als de liefde niet bestond’ en de bewerking van Simone Kleinsma van het lied ‘De hemel is dichtbij’ Bij gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum als musicus speelt Frans Vodegel ook enkele werken op het König-orgel waarop hij zijn eerste orgellessen kreeg. 

De liefde voor de muziek is voor de zangers de ‘bindende factor’. 
De dynamiek van het leven vindt zijn weerklank in de vertolking van de muziek. 
De ensembles zingen de liederen in wisselende bezettingen. Soms driestemmig, dan weer vierstemmig of in kleine bezetting. Ze zingen hun programma ‘anders dan anders’. 

Selma Peters, piano en Wout Moerman, contrabas begeleiden de ensembles. Het geheel staat onder leiding van Frans Vodegel. 

Meer informatie:
Canto Novio
Canto di Donne