Verweven in tijd en ruimte

07-04-2018 - 06-05-2018

Data: Zondag 7 april t/m zondag 6 mei 2018
(Op 14 en 15 april is de Stevenskerk wegens evenementen niet voor publiek toegankelijk; daarentegen is er op drie dagen een avondopenstelling - zie hieronder)
Tijden: Maandag t/m zaterdag 10.30 – 17.00, zondag 12.00 – 17.00 uur
Entree: Vrij
(Uw bijdrage van € 2,00 of meer, in de giftenzuil bij de ingang, wordt zeer op prijs gesteld!)

Avondopenstelling

Voor diegenen die iets bijzonders willen beleven: op zondag 15, 22 en 29 april is er een speciale avondopenstelling. Van 17.00 tot 21.00 uur heeft u de mogelijkheid om in alle rust en in de bijzondere sfeer van de `Stevenskerk by night', de foto's te bewonderen. De toegang is gratis.

Verweven in tijd en ruimte
Een dialoog tussen fotografie en architectuur

In ‘Verweven in tijd en ruimte’ stelt Thea van den Heuvel een selectie van bijzondere werken uit haar oeuvre tentoon in de Stevenskerk. De in het centrum van Nijmegen gevestigde architectuur- en kunstfotograaf brengt met deze expositie haar werk naar het hart van de stad.

In opdracht van de Stevenskerk ontwikkelde Van den Heuvel een speciaal concept om haar werk te exposeren. Zij bedacht een manier om haar werk op subtiele wijze te verbinden met de architectuur van de kerk waardoor er een dialoog ontstaat tussen de foto’s en de ruimte, maar er ook sprake is van een spanningsveld, waarbinnen werk en ruimte elkaar uitdagen en versterken.

Deze originele wijze van exposeren is haar op het lijf geschreven: in haar fotografische benadering onderscheidt zij zich door ongebaande paden te betreden, te kiezen voor nieuwe ontwikkelingen en kritisch te zijn in beeldtaal en kwaliteit. Maar bovenal heeft haar werk de kracht de verbeelding te prikkelen.

Met werken variërend van een tot vijf vierkante meter belooft dit een monumentale ontmoeting te worden.

Lees hier een mooi artikel in Dagblad De Gelderlander

theavandenheuvelfotografie