Oranjeconcert op Koningsdag

27-04-2018

foto: Wil Hoes

Datum: Donderdag 27 april 2018 (Koningsdag)
Tijd:      20.00 – 22.00 uur. (kerk open: 19.30 uur)
Entree: Vrij (uitgangscollecte)

Ook dit jaar tekent het Oranjeconcert voor de feestelijke muzikale afsluiting van Koningsdag.
Koninklijke Gemengde Zangvereniging Orpheus presenteert, onder leiding van
Maarten-Jan Dongelmans, een aantrekkelijk programma waarin met name de onsterfelijke liefde wordt bezongen. Aan de vleugel zit Roland Aalbers.

Het gratis toegankelijke concert staat voor een belangrijk deel in het teken van de bekende opera Orfeo ed Euridice. Hierin beschrijft de componist Gluck op een ontroerende wijze hoe de mythologische Griek Orpheus zijn geliefde Euridice terughaalt uit het dodenrijk.
In de hoofdrollen:Véronique Lamers (Orfeo), Chris Hilkens (Euridice) en Jurgen de Jong (Amor).

Tijdens dit Oranjeconcert wordt bovendien aandacht besteed aan de muziek van Gounod, de componist die tweehonderd jaar geleden geboren werd. Van hem klinken het Ave Maria en het Sanctus uit de Messe solennelle. Uiteraard ontbreekt het Wilhelmus niet.

Het Oranjeconcert wordt mede mogelijk gemaakt door: de
Gemeente Nijmegen,Oranjestichting Nijmegen en Stichting Stevenskerk.

Maarten-Jan Dongelmans