Over grenzen; Vier kerken, één verhaal

23-07-2018 - 02-09-2018

Data: 23 juli t/m t/m 2 september
(tijdens de vierdaagse periode, donderdag 5 juli t/m maandag 23 juli, is de expositie gesloten)

Tijden: Maandag t/m zaterdag 10.30 - 17.00 uur en zondag van 12.00 - 17.00 uur
Entree: Vrij, uw bijdrage in onze donatiezuil is zeer welkom!

Het expositie-vierluik ‘Vier kerken, één verhaal’ in de kerken van de vier voormalige hoofdsteden van het hertogdom Gelre: Arnhem, Nijmegen, Zutphen en Roermond maakt onderdeel uit van het erfgoedfestival Over Grenzen.

Ontdek het hertogdom Gelre in Arnhem, Nijmegen, Zutphen en Roermond Ga mee op reis naar het verdwenen hertogdom Gelre! Ongeveer zeshonderd jaar geleden was Gelderland een hertogdom: een zelfstandig land met eigen hoofdsteden, eigen vorsten en eigen kleuren. Het was één van de belangrijkste landen van West-Europa. Het hertogdom bestond uit vier kwartieren. Nijmegen, Zutphen, Arnhem en Roermond waren de hoofdsteden. Grote delen van de huidige provincie Limburg waren een onderdeel van het hertogdom Gelre. Ook een stuk van Duitsland behoorde tot het hertogdom, daar kwamen de Gelderse vorsten vandaan. Tijdens het erfgoedfestival Over Grenzen openen de Eusebiuskerk in Arnhem, de Stevenskerk in Nijmegen, de Walburgiskerk in Zutphen en de Munsterkerk in Roermond hun deuren om de geschiedenis van het hertogdom Gelre te delen met bezoekers. Aan de hand van een korte film, een grote kijkkaart - met wetenswaardigheden uit de geschiedenis van de vier Gelderse kwartieren - en een wandelroute door de kerk kunnen bezoekers de sporen van het hertogdom Gelre ontdekken.

Kijk voor meer informatie op de site van het Erfgoedfestival en bekijk vooral ook eens de flyer!