Messiah, G.F. Händel

29-12-2018


Datum:                Zaterdag 29 december 2018
Tijd:                     19.30 - 20.00 uur
Entree:                Speciale aanbieding: € 54,95 plus € 6,00 servicekosten. Bestel hier.of bel  0900 8191

"Händels Messiah in de 'Dubliner versie'!
Bij de première van Händels Messiah stonden de koning en hoogwaardigheidsbekleders op bij het horen van het indrukwekkende ‚Halleluja'. Op uitzinnige wijze brachten zij hulde aan deze machtige compositie. Barok-specialist Pieter Jan Leusink grijpt terug op de bezetting die Händel gebruikte tijdens de première in Dublin. Zestien zangers die in één lijn opgesteld staan, orkest zonder hobo's, maar met baroktrompet en pauken. Händels Messiah is in de kerstperiode het meest gewaardeerde oratorium. 
Pieter Jan Leusink
Grote barokke expressie is de aantrekkingskracht van concerten met dirigent Pieter Jan Leusink en zijn Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. In het bijzonder kunt u genieten van de door internationaal gerenommeerde solisten uitgevoerde aria's: sopraan Yana Mamonova, sopraan Olga Zinovieva, countertenor Sytse Buwalda en tenor Martinus Leusink. 
Direct na zijn concerten in de Royal Opera House in Convent Garden (Londen) komt één van de bekendste opera bassen ter wereld naar Nederland om de machtige aria 'The trumpet shall sound' te vertolken: Andrew Slater!

Dagblad Trouw: 'Zondagmiddag in Het Concertgebouw in Amsterdam kwam een meesterwerk meesterlijk tot klinken, verrassend kleinschalig qua aantal uitvoerenden, maar nog verrassender in de grootse uitwerking ervan.'

NRC Handelsblad: "Leusinks stijlvolle Messiah was vol vaart, lichten, glanzend en glinsterend, effectrijk en dynamisch!" ****
 "(Bron: Klassieke Concerten Nederland)

Bekijk hier een video