Stevensloop 2019

16-03-2019 - 17-03-2019

Datum:             Zaterdag 16 en zondag 17 maart 2018

Informatie en inschrijving

NB: De Stevenskerk is vanwege de Stevensloop op zaterdag 16 en zondag 17 maart niet geopend voor publiek.

De Stevensloop

Deelnemers aan de Stevensloop leren Nijmegen op een originele manier kennen. Niet alleen vanwege de route, maar ook vanwege verschillende historische punten die onderweg worden toegelicht. De Stevenskerk is het eindpunt van deze stadsloop.

Feestelijke 5de editie met Stevens Stadscross

De Stevensloop is de enige echte stadsloop in Nijmegen, met drie afstanden: 5 km, 10 km en 21,1 km (halve marathon). Start en finish vinden plaats in het historische centrum van Nijmegen, onder de schaduw van de Stevenskerk.

Stevens Stadscross

Op zaterdagavond, 16 maart is de eerste Stevens Stadscross, een uitdagende loop door het donkere, historische centrum van Nijmegen. Een parcours met vele natuurlijke hindernissen en hoogteverschillen die de Nijmeegse binnenstad rijk is. Het parcours voert onder andere door de markante Stevenskerk, over de kasseien van de benedenstad en de trappen rondom het Valkhofpark en door Centrum voor natuur en cultuurhistorie de Bastei aan de Waalkade. Hiermee vormt de 6 kilometer lange cross een uitdaging voor iedere deelnemer die aan de start komt van de zwaarste loop van Nederland.

Goede doel

Het goede doel van de Stevensloop is de Stichting Stevenskerk. Als deelnemer aan de Stevensloop kun je met een afronding van het inschrijfbedrag of een donatie bijdragen aan een duurzame Stevenskerk.

Nieuwe duurzame verlichting (LED) voor het interieur

De Stevenskerk vormt het stralende middelpunt van de stad Nijmegen. De kerk ontvangt geen structurele subsidie van de overheid en is daarom volledig afhankelijk van fondsenwerving. De opbrengst van de Stevensloop gaat naar een innovatieve, duurzame verlichting.