Herdenking 75 jaar bombardement van 22 februari 1944

22-02-2019

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nijmegen werd getroffen door een vreselijk bombardement. Bijna 800 doden, duizenden gewonden en een totaal verwoeste binnenstad was de trieste balans. De gemeente Nijmegen, Stichting In Paradisum en de Raad van kerken Nijmegen e.o. nodigen u uit om samen stil te staan bij deze gebeurtenis die nog steeds voelbaar is in onze stad.
De herdenking vindt plaats op vrijdag 22 februari 2019.

• 11.30 uur
    Bijeenkomst in de Stevenskerk met toespraken van o.a. burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en mr. Simmons van de kathedraal van Coventry.
  • 12.30 uur
    Officiële herdenking met kranslegging bij het monument De Schommel, Raadhuishof 1. Daar spreken o.a. staatssecretaris Blokhuis en mevrouw Verbeet, voorzitter Nationaal Comité 4&5 mei, en met medewerking van leerlingen van het Montessori College  en Basisschool Montessori.

Om 13.28 uur luiden de klokken en zijn we samen 2 minuten stil.

• 13.15 uur
    Tegelijk met de herdenking bij De Schommel is er een herdenkingsplechtigheid op de Begraafplaats Daalseweg. Na afloop is er een informele ontvangst in de Lutherse kerk, Prins Hendrikstraat 79 (hoek Prins Hendrikstraat – Jacob Canisstraat).
  • 15.00 uur
    Oratorium ‘De pijn die blijft’ in de Stevenskerk met toelichting van Bart Janssen, onder verantwoordelijkheid van Stedelijk Comité 4&5 mei. U kunt zich per e-mail aanmelden via info@oorlogsdodennijmegen.nl.
  • 20.00 uur
    Herdenkingsconcert in de Luthersekerk.
Klik voor meer informatie hier