Onthulling Nijmeegse Nachtwacht

07-04-2019

Datum: Zondag 7 april
Tijd: 14.00 uur

Ruim twintig jaar geleden maakte de Nijmeegse kunstenaar Sven Hoekstra een schilderij met bekende Nijmegenaren. Dat hangt nu in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Sven werkt momenteel hard aan een nieuwe actuele versie. Het wordt dit keer een tekening van 122 x 244 cm plus 2 zijpanelen. Er komen 25 prominenten op te staan die veelal via De Gelderlander (lezers-suggesties) zijn aangedragen. Zij komen uit alle geledingen van de Nijmeegse samenleving. Geregeld besteedt Geert Willems in De Gelderlander aandacht aan de voortgang van dit werk en aan de mensen die geportretteerd worden.

Het werk laat, in tegenstelling tot dat van Rembrandt, Nijmegen zien in al haar geledingen: drumband de Stefaantjes, de DAR, mensen uit wetenschap, zorg, sport, kunst en cultuur. Om de identiteit van de stad en het Nijmegen-gevoel te verbeelden, bleek de toevoeging van twee zijpanelen een mooie aanvulling.

De tekening én de officiële naam worden op zondag 7 april 2019 om 14.00 uur in de Stevenskerk Nijmegen onthuld door burgemeester Hubert Bruls. Dat gebeurt in informele sfeer waarbij een aantal geportretteerden ‘spontaan’ iets doet  U kunt zich aanmelden vóór 29 maart, klik hier

Tot en met 28 april is er in de Stevenskerk een aansluitende tentoonstelling te zien met meerdere tekeningen en schilderijen van Sven Hoekstra.
Openingstijden maandag t/m zaterdag  van 10.30 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Bij de expositie is een catalogus verkrijgbaar samengesteld door journalist Geert Willems met een serie afbeeldingen en beschrijvingen van de geportretteerden: Wie is Wie op De Nijmeegse Nachtwacht?

Voor meer informatie over de kunstenaar,  klik hier