Kamerkoor “Ton sur Ton”

Datum: zaterdag 25 mei 2019
Tijd: 12.00-13.00 en 13.00-14.00 uur
Locatie: Zuiderkapel

Een lenteconcert in de gotische kerk.

Voor een koor is het een bijzondere gelegenheid wanneer het een concert kan geven in een bijzonder gebouw. De Sint Stevenskerk is zo ‘n gebouw; gesticht in de zevende eeuw, in 1254 overgeplaatst van Kelfkensbos naar de Hundisburg; ingewijd 1272 door Albertus Magnus, onderworpen aan vele verbouwingen, totdat na 1560 de bouw stokte en de kerk bleef, zoals hij nu nog is. De kerk is het meest voornaam ogende gebouw van Nijmegen en het herbergt belangrijke culturele evenementen. Kamerkoor “Ton sur Ton” is er trots op dat zij haar lenteconcert met de titel: “Vrolijke lentegloed, een reis door landen en tijden” in de Zuiderkapel van de Sint Stevenskerk kan geven. In deze inspirerende ruimte komt de kwaliteit van een goed gecomponeerd zeker tot zijn recht.

Kamerkoor “Ton sur Ton” heeft het voorrecht te beschikken over een “composer in residence”, te weten Frea van de Lavoir. Van haar zal een 4 stemmige a-capella zetting van het Vlaams-Nederlandse volkslied “Komt vrienden in den ronde” worden uitgevoerd; daarnaast bestaat het programma uit werken van: Wilhelm Peterson-Berger, Felix Mendelsohn, Béla Bartók, Domnico Ferrabosco, Camille Saint -Seans en Edward Elgar.

Er is geen vaste toegangsprijs, wel wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

meer informatie: klik hier