Slavoj Žižek over Geluk en Waarheid

31-05-2019

Datum:  Vrijdag 31 augustus 2019
Tijd:       18:00-23:30 uur
Entree: Standaard: € 35,00, Studenten: € 25,00 via deze link .

Let op: Vanwege het wielerevenement 'Rush Hour' is de Stevenskerk moeilijker bereikbaar dan normaal. Het is aan te raden iets vroeger aan te komen. Indien u per auto komt, kunt u het beste parkeren bij Parkeergarage Keizer Karel.

In het kader van het G10 Festival voor de economie en filosofie komt Slavoj Žižek naar Nijmegen.
'Een avond zonder Žižek is een avond niet geleefd! Het is voor het eerst dat Slavoj Žižek in Nijmegen spreekt en iedereen die hem vorig jaar hoorde in Amsterdam weet wat voor fantastische avond zijn Talks kunnen opleveren.
Luister u naar Het Denkbeest uit Europa. De meest boeiende filosoof van vandaag.

Slavoj Žižek over geluk:
"Geluk was nooit belangrijk. Het probleem is dat we niet weten wat we echt willen. Wat ons gelukkig maakt, is niet om te krijgen wat we willen, Maar om er over te dromen. Geluk is voor opportunisten. Dus ik denk dat het enige leven van diepe tevredenheid een leven van eeuwige strijd is, vooral strijd met jezelf. Als je gelukkig wilt blijven, blijf dan gewoon dom. Authentieke meesters zijn nooit blij; geluk is een categorie van slaven." (Bron: G10 Festival)

Kijk hier voor het hele programma van het G10 festival

Programma Stevenskerk: