Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

25-05-2019

Datum:                Zaterdag 25 mei 2019
Tijd:                     16.00 – 16.45 uur
Entree:                 Vrij met uitgangscollecte (suggestie € 5,00)

Arjan de Vos

Volgde aanvankelijk orgellessen bij Paul Kieviet en studeerde vervolgens Orgel en Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te ’s-Gravenhage bij respectievelijk Jos van der Kooy en Theo Goedhart. Aan hetzelfde instituut studeerde hij, als bijvak, Piano bij Albert Brussee.
Zijn bachelordiploma Orgel behaalde hij aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts), waar hij studeerde bij Aart Bergwerff. Met ingang van september studeert hij opnieuw bij Reitze Smits aan het Utrechts Conservatorium in het kader van een masterstudie Orgel. Meestercursussen volgde hij bij Ton Koopman, Ben van Oosten, Zsusza Elekes en Leo van Doeselaar.

Arjan de Vos is onder meer actief als begeleider van solisten en koren. Daarnaast verzorgt hij graag concerten op verschillende orgels of in samenwerking met ensembles of solisten. Met diverse componisten werkte hij meerdere malen aan de voorbereiding en uitvoering van verschillende composities voor orgel en elektronica.
Hij heeft een voorliefde voor de muziek van Johann Sebastian Bach en Franse orgelliteratuur.
In 2017 is hij benoemd als organist van de R.K. Sint Jeroenskerk te Noordwijk. Daarmee is hij de vaste bespeler geworden van de fraaie Maarschalkerweerd-orgels in deze kerk.

Koor-orgel (Ardennen)
Abraham van den Kerckhoven (1619-1701)
Fantasia in C

Sebastián Aguilera de Heredia (1561-1627)
Ensalada, obra de 8o tono alto

Olivier Messiaen (1908-1992) uit Messe de la Pentecôte (1950))
Communion – Les oiseaux et les sources (De vogels en de bronnen)

Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788)
Würtembergische Sonate nr. 1  in a
Moderato Andante Allegro assai

Jehan Alain (1911-1940)
Fantasmagorie (1935)

Jean Langlais (1907-1991) uit Suite brève pour orgue:
Cantilène
Dialogue sur les Mixtures

(Liever geen applaus tussen de nummers)

Lees meer Nijmeegse orgelkring/concertagenda

Eerstvolgende Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens:
Zaterdag    1 juni (vespers)
Zaterdag    8 juni
Zaterdag   15 juni
Zaterdag   22 juni
Zaterdag     7 september (Vespers)
Zaterdag   14 september
Zaterdag   21 september
Zaterdag   28 september
Zaterdag    5 oktober (Vespers)
Zaterdag   12 oktober
Zaterdag   19 oktober
Zaterdag   26 oktober
Zaterdag     2 november (Vespers)
Zaterdag     7 december (Vespers)
In januari is er geen Zaterdagmiddagmuziek/Vespers (eerstvolgende 1 februari 2020)

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens is een samenwerkingsproject van Stichting Stevenskerk, Nijmeegse Orgelkring, de Nijmeegse Stadsorganist en de Stichting Ontcommer.
Met financiële ondersteuning door het Prins Bernhard Cultuurfonds