Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

08-06-2019


Datum:                Zaterdag 8 juni 2019
Tijd:                     16.00 – 16.45 uur
Entree:                Vrij met uitgangscollecte (suggestie € 5,00)

Marte Gerritsen (piano) en Gerda Marijs (cello)

Marte Gerritsma studeerde piano in Utrecht bij Martyn van den Hoek en aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij Frank van de Laar (in 2017  een 9 voor haar master).  Ze is actief in diverse kamermuziekensembles. Ze is één van de pianisten van het Horizonkwartet, waarmee ze meermaals optrad tijdens het World Minimal Music Festival in het Muziekgebouw aan ’t IJ met werk van de Nederlandse componist Simeon ten Holt. Ook is ze de pianiste van Trio Panache, (Sabine van Lier, viool en Elisabeth Schijns,cello) en van Alt14, (met altvioliste Rinde Yildiz).

Gerda Marijs studeerde cello in Brussel en Utrecht. Ze studeerde bij Viola de Hoog zowel moderne als oude muziek (specialisatie kamermuziek). Ze speelt met regelmaat met de Nieuwe Philharmonie Utrecht onder leiding van Johannes Leertouwer en is te horen in diverse kamermuzieksettings, waaronder de Primary Sources. Als cellist trad ze op in Het Zwanemeer en Eendje Buitenbeentje, producties van Holland Opera. Bij Opera Minora speelde ze Orpheus in de Maastunnel te Rotterdam en Odyssee op verschillende stations in Nederland. Ze volgde een opleiding tot Suzukidocent en heeft haar eigen lespraktijk voor kinderen vanaf 3 jaar. Ze is cellist en mede-oprichter van de ensemble Krulmuziek, dat klassieke concerten geeft in een muziektheatrale setting voor baby’s en jonge kinderen tot 6 jaar.

Gerda en Marte kennen elkaar van het conservatorium in Utrecht, waar ze in 2009 begonnen met samenspelen. Het werk van Brahms dat vandaag op het programma staat was één van de eerste stukken die ze samen instudeerden. De twee hebben samen in de loop van de tijd een breed repertoire opgebouwd en zijn daarnaast ook goede vriendinnen geworden.

Programma

J.C.F. Bach - Sonate für Violoncello und Klavier in A groot (1789)
    I. Allegro
    II. Largetto
   III. Rondo: Allegretto

J. Brahms - Sonate für Klavier und Violoncello nr. 1 in e klein, op. 38 (1865)
 I. Allegro non troppo
  II. Allegretto quasi menuetto
 III. Allegro

D. van Goens - Scherzo op. 12 no. 2 (1895)


lees meer Nijmeegse orgelkring/concertagenda; 

Eerstvolgende Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens:
Zaterdag   15 juni  
Zaterdag   22 juni
Zaterdag     7 september (Vespers)        
Zaterdag   14 september
Zaterdag   21 september
Zaterdag   28 september
Zaterdag    5 oktober (Vespers)
Zaterdag   12 oktober  
Zaterdag   19 oktober 
Zaterdag   26 oktober
Zaterdag     2 november (Vespers)
Zaterdag     7 december (Vespers)
In januari is er geen Zaterdagmiddagmuziek/Vespers (eerstvolgende 1 februari 2020)

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens is een samenwerkingsproject van Stichting Stevenskerk, Nijmeegse Orgelkring, de Nijmeegse Stadsorganist en de Stichting Ontcommer. 
Met financiële ondersteuning door het Prins Bernhard Cultuurfonds