Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

28-09-2019

Datum:               Zaterdag 28 september 2019
Tijd:                    16.00 – 16.45 uur
Entree:               Vrij met uitgangscollecte (suggestie € 5,00)

Wie op zaterdag in de binnenstad van Nijmegen is, kan de Stevenskerk binnenlopen en even heerlijk gaan zitten genieten van mooie live muziek. Er wordt muziek gezongen en gespeeld die speciaal op de akoestiek van de Stevenskerk is afgestemd.

Diederick Clements bespeelt het Ardennen- en König-orgel

Diederick Clements is 21 jaar. Hij begon met orgelspelen toen hij acht jaar was. Van 2009 tot 2016 was hij leerling van de Academie Muzikaal Talent. Sindsdien krijgt hij les van Reitze Smits. Vanaf 2016 studeert hij aan het conservatorium te Utrecht. Hij heeft verschillende koren begeleid en is kerkorganist in Zeist. In 2011 won Diederick het Quintus orgelconcours te Kampen. Ook won hij in 2013 en 2014 respectievelijk de vierde en derde prijs op het Govert van Wijn concours.

Koororgel (Ardennen)
H.Scheidemann - Praeambulum in d
J.P.Sweelinck - Est-ce Mars

König-orgel
F. Mendelssohn - Variations sérieuses
G.A. Homilius - Hilf, Herr Jesu, lass gelingen - Nun komm der Heiden Heiland - Ich ruf zu dir, Herr
J.S. Bach - A-moll

Lees meer:  Nijmeegse orgelkring/concertagenda;

Eerstvolgende Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens:
Zaterdag    5 oktober (Vespers)
Zaterdag   12 oktober
Zaterdag   19 oktober
Zaterdag   26 oktober
Zaterdag     2 november (Vespers)
Zaterdag     7 december (Vespers)
In januari is er geen Zaterdagmiddagmuziek/Vespers (eerstvolgende 1 februari 2020)

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens is een samenwerkingsproject van Stichting Stevenskerk, Nijmeegse Orgelkring, de Nijmeegse Stadsorganist en de Stichting Ontcommer. Met financiële ondersteuning door het Prins Bernhard Cultuurfonds