Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

19-10-2019

 

Datum:           Zaterdag 19 oktober 2019
Tijd:                16.00 -16.45 uur
Entree:            
De reguliere entree van de Stevenskerk is € 2,00. Vanaf 15.30 uur vrij toegang voor                                                  bezoekers van dit concert. Voor de onkosten is er een uitgangscollecte (suggestie € 5,00)

Wie op zaterdag in de binnenstad van Nijmegen is, kan de Stevenskerk binnenlopen en even heerlijk gaan zitten genieten van mooie live muziek. Er wordt muziek gezongen en gespeeld die speciaal op de akoestiek van de Stevenskerk is afgestemd.

KirstiConsort, o.l.v. Elianne Ardts, Kamermuziek


KirstiConsort is een jong en verfrissende ensemble opgericht in oktober 2015. 
Deze internationale oude muziek ensemble bestaat uit de Finse Barokvioliste Kirsti Apajalahti, IJslandse contralto Anna Vala Ólafsdóttir, Nederlandse barokcelliste Elianne Ardts en Nederlands klavecimbel ist Tim Veldman.

Het ensemble concentreert zich op muziek gecomponeerd door vrouwelijke componisten uit het barok- en klassieke tijdperk, door de uitvoering van deze muziek , KirstiConsort probeert de waardering te tonen die ze verdienen, die meestal niet werd ontvangen tijdens hun leven. zeer diverse achtergronden, maar ze schreven allemaal muziek in een tijd waarin niet veel vrouwen de kans hadden om dat te doen. Deze grote diversiteit wordt weerspiegeld in hun muziek, die varieert van heilige motetten tot opwindende sonates en dramatische liefdesliedjes. Naast het spelen van muziek uit de barokperiode, voert KirstiConsort ook hun eigen arrangementen van moderne stukken uit vrouwelijke artiesten zoals Björk en Consuelo Velázquez, 

Eerstvolgende Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens:
Zaterdag   26 oktober
Zaterdag     2 november (Vespers)
Zaterdag     7 december (Vespers)

In januari is er geen Zaterdagmiddagmuziek/Vespers (eerstvolgende 1 februari 2020)

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens is een samenwerkingsproject van Stichting Stevenskerk, Nijmeegse Orgelkring, de Nijmeegse Stadsorganist en de Stichting Ontcommer. Met financiële ondersteuning door het Prins Bernhard Cultuurfonds