Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

Datum:            Zaterdag 26 oktober 2019
Tijd:                16.00 -16.45 uur
Entree:
De reguliere entree van de Stevenskerk is € 2,00. Vanaf 15.30 uur vrij toegang voor                                                  bezoekers van dit concert. Voor de onkosten is er een uitgangscollecte (suggestie € 5,00)

Wie op zaterdag in de binnenstad van Nijmegen is, kan de Stevenskerk binnenlopen en even heerlijk gaan zitten genieten van mooie live muziek. Er wordt muziek gezongen en gespeeld die speciaal op de akoestiek van de Stevenskerk is afgestemd.

Leendert Verduijn, Orgel

Leendert Verduijn (*1996) begon op zeer jonge leeftijd met orgelspelen. Het orgelspel wat hij om zich heen hoorde probeerde hij na te doen. Vanaf zijn 9e levensjaar leerde hij het notenschrift lezen van de heer C. Corbijn.

Op 12-jarige leeftijd nam hij les bij Hans Pors, organist te Bodegraven, die hem begeleidde naar het toelatingsexamen conservatorium. In 2012 werd hij op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium, waar hij gedurende 1 jaar studeerde bij Reitze Smits. In juli 2013 werd Leendert toegelaten tot de orgelopleiding van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Het eerste jaar studeerde hij bij Bas de Vroome (orgel) en Aart Bergwerff (kerkelijk orgelspel). Aansluitend studeerde hij bij Aart Bergwerff en Hayo Boerema (improvisatie) waarna hij in 2018 zijn bachelorstudie orgel afsloot. Eveneens sloot Leendert begin 2018 zijn kerkmuziekstudie met goed gevolg af. Kerkmuziekdocenten waren Hans van Gelder, Hanna Rijken (liturgiek) en Arie Hoek (cantoraat en hymnologie).

Naast de genoemde orgelstudies volgde Leendert masterclasses bij onder anderen Wolfgang Seifen, Luc Bastiaens, Henry Fairs en Aude Heurtematte. Juli 2014 volgde hij Young-Talent Masterclasses aan de zomeracademie van het Internationaal Orgelfestival in Haarlem. Hier kreeg hij les van Olivier Latry (Parijs), Lorenzo Ghielmi (Milaan) en Jos van der Kooy (Amsterdam) op de orgels van de Grote- of Sint Bavo kerk en de Philharmonie. In 2017 won Leendert de 1e prijs van het 25e en laatste Govert van Wijnconcours Maassluis en tevens de 3e prijs op het Ambitus Orgelconcours.

Eerstvolgende Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens:
Zaterdag     2 november (Vespers)
Zaterdag     7 december (Vespers)

In januari is er geen Zaterdagmiddagmuziek/Vespers (eerstvolgende 1 februari 2020)

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens is een samenwerkingsproject van Stichting Stevenskerk, Nijmeegse Orgelkring, de Nijmeegse Stadsorganist en de Stichting Ontcommer. Met financiële ondersteuning door het Prins Bernhard Cultuurfonds