Orgelconcert zomerserie: Matthias Havinga

27-08-2019

Datum:                Dinsdag 27 augustus
Tijd:                     20.30 – 21.30 uur
Entree:                per concert € 10,- p.p. |  per 5 concerten € 45,-  p.p.
Kaarten zijn voor aanvang van het concert bij de kassa te koop.

MATTHIAS HAVINGA

Matthias Havinga is concertorganist en pianist, hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, liturgisch organist van de Oude Kerk Amsterdam en organist-titulair van de Ronde Lutherse of Koepelkerk Amsterdam. Hij studeerde summa cum laude af bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook zijn pianodiploma behaalde bij Marcel Baudet. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij kerkmuziek bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart.

Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen en is wereldwijd actief als concertorganist. Hij concerteerde in talloze Europese landen, Rusland, de USA en Zuid-Amerika, en soleerde bij gerenommeerde koren en orkesten als het Nederlands Kamerkoor en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast geeft hij masterclasses over de hele wereld. Zijn cd's J.S.Bach-Italian Concertos, Passacaglia, Dutch Delight en Mendelssohn - Organ Works, uitgekomen bij Brilliant Classics, werden door pers en publiek lovend ontvangen.

Matthias speelt graag de hele breedte van het orgelrepertoire, van middeleeuwse tot 21e-eeuwse muziek en alles daar tussenin. Daarnaast combineert hij het orgel graag met andere musici. Samen met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat streeft naar vernieuwende, verrassende programma’s die ondanks ongebruikelijk repertoire toch toegankelijk en gevarieerd zijn.

Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) - Sonata IV
Allegro con brio - Andante religioso - Allegretto - Allegro maestoso e vivace
Matthias Havinga (*1983) - Loss (2018)
Jacques van Oortmerssen (1950-2015) - Nun ruhen alle Wälder
Johann Sebastian Bach (1685-1750) -  Schübler Choräle:
Wachet auf, ruft uns die Stimme  BWV 645
Wo soll ich fliehen hin BWV 646
Meine Seele erhebet den Herren  BWV 647
Wer nur den lieben Gott lässt walten  BWV 648
Ach, bleib bei uns, Herr Jesu Christ  BWV 649
Kommst du nun, Jesu, vom Himmel herunter  BWV 650
Praeludium et Fuga Es-Dur BWV 552

Graag wijzen we u op de mogelijkheid om donateur te worden van de Nijmeegse Orgelkring.
Op deze pagina vindt u alle informatie. Bij voorbaat dank voor uw steun!

Lees meer Nijmeegse Orgelkring

Volgend concert in de zomerserie

3 september        Berry van Berkum (film en orgel)
22 september      Familieorgelconcert: Jos Blom/Jacques de Vroomen/Joost Langeveld