Maakt u het licht aan in de Stevenskerk?

11-12-2018


De Stevenskerk is onze trots en het icoon van Nijmegen. Het silhouet van de kerk is al van verre herkenbaar. Het interieur is minstens zo speciaal maar werd tot nu toe spaarzaam en ondoelmatig verlicht. De oude verlichting vrat niet alleen veel energie, maar was ons grandioze monument onwaardig. Zo weet bijna niemand dat er een prachtig beeld van Sint Stephanus in de kerk staat. Om het interieur met alle bijzondere bouwkundige details en tegelijk de diverse evenementen in de kerk goed te kunnen belichten - zonder de energiekosten te verhogen - ontwierpen lichtarchitecten Hoebink en Daniëls een compleet nieuw, duurzaam lichtplan. Ruim zestig nieuwe pendels met daarin de allernieuwste led-techniek gaan de vloer en de stucgewelven sfeervol aanlichten. Ruim 164 meter led-strips maken het houten tongewelf en de arcaden op de koormuur voor het eerst goed zichtbaar. Hiermee kan de kerk in verschillende sferen worden getoond; sereen zoals in een klooster of in een hippere stijl, met meerdere kleuren. 
 
We zijn er bijna
Voor het nieuwe lichtplan is al ruim € 280.000,- bijeengebracht middels subsidies van provincie en gemeente, verschillende fondsen, de Stevensloop en reguliere bijdragen van Vrienden en Steveniers. Maar dat is net niet genoeg; er is nog € 35.000 nodig. Daarom starten we nu de crowdfundingscampagne `Maakt u het licht aan in de Stevenskerk?’.

Waarom nieuwe verlichting? 
Klik hier om ons leuke campagnefilmpje te bekijken

Klik hier om een leuk artikel plus video op Omroep Gelderland te bekijken.
 
Hoe steekt u het licht mee aan? En wat krijgt u daarvoor terug?
Voor € 10,- maakt u een ledlamp aan in de Stevenskerk. 
Voor € 25,- maakt u twee lampjes aan en ontvangen wij u graag te zijner tijd voor een rondleiding,  langs alle, mooi uitgelichte bezienswaardigheden in de Stevenskerk.
Voor  € 50,- maakt u vijf lampjes aan en krijgt u twee vrijkaarten voor het concert ‘Meesters & Gezellen’ op vrijdag 8 maart 2019. Op die avond presenteren wij dan onze nieuwe verlichting! 
Als u € 100,- of meer doneert, maakt u tien lampjes aan en krijgt u naast een vrijkaart voor ‘Meesters & Gezellen ook nog ons fraaie boek ‘Stevenskerk, 750 jaar spiegel van Nijmegen' cadeau.

Kijk voor meer informatie en om te doneren hier 

 
Een van de meest bijzondere manieren waarop u ons kunt helpen, is met de lampenactie. U kunt voor € 175,- een van de oude pendelarmaturen kopen, die vijftig jaar lang trouw de Stevenskerk verlicht hebben. We hebben ze eerst aan de Steveniers aangeboden, maar er is nog een aantal over. Zie de foto hieronder. U kunt een lamp bestellen door een telefoontje naar 024-3604710 of een mailtje naar p.schreurs@stevenskerk.nl

Met hartelijke groet, namens Heleen Wijgers, directeur Stevenskerk,
 
Paul Schreurs,
Coördinator communicatie, donateurs & verhuur