Nijmegen cultuurstad

Regelmatig worden er culturele activiteiten, zoals exposities, in de Stevenskerk georganiseerd. Daarnaast zijn in museum Het Valkhof onder andere het Kanis-triptiek, het avondmaalzilver van de kerk en het Schippers antependium tentoongesteld.

Museum Het Valkhof Kanistriptiek
Museum Het Valkhof Schippers antependium
Regionaal Archief Nijmegen enkele prenten en foto's van de onthullingen.

Stedenprenten

Vanaf 1994 t/m 2016 heeft  Intermedi-Art  Kunstzaken een vooraanstaand Nederlands kunstenaar de opdracht gegeven om een bijzonder grafisch werk te maken met Nijmegen als inspiratiebron. Daardoor is een unieke reeks prenten van Nijmegen tot stand gekomen. De kunstenaars geven, ieder op een geheel eigen wijze, de stad weer.
Er is gekozen voor grafiek in kleine oplage (30), waarbij het handschrift en vakmanschap van de maker voorop staan.
Er zijn inmiddels 23 Nijmegenprenten. Ook zijn er 12 Arnhemprenten en 5 Zutphenprenten verschenen

Meer informatie:
Ga naar Stedenprenten voor de hele collectie
Ga naar Nijmegen Collectie voor overige prenten met een Nijmeegse link.