Oorlog & wederopbouw

Bij het bombardement op 22 februari 1944 stortte de toren en de zuidwestelijke kapel van de Stevenskerk voor een groot deel in. Ook in de periode dat Nijmegen frontstad was liep de kerk grote schade op. Het zou vijfentwintig jaar duren voor de kerk weer in volle glorie was hersteld. In 1969 werd de grondig gerestaureerde kerk heropend door prins Claus.
Het Gilde organiseert de bombardementswandeling: een stadswandeling ter herdenking aan het bombardement op 22 februari 1944. Op dezelfde pagina vindt u de stadswandeling Bevrijding van Nijmegen en de fietstocht Battlefield tour. Beide voeren u langs de plaatsen waar hevige gevechten hebben plaatsgevonden tussen de geallieerde strijdkrachten en de soldaten van de Duitse bezettingsmacht.