Universiteitsstad
Vanaf de oprichting op 17 oktober 1923, wanneer de universiteit nog niet beschikt over eigen panden met voldoende capaciteit om grote groepen toe te spreken, wordt de Stevenskerk gebruikt voor lustra en plechtigheden. De universiteit maakt ook nu nog regelmatig gebruik van de kerk voor academische plechtigheden als afscheidscolleges, de viering van de Dies Natalis en de tweejaarlijkse uitreiking van de Vrede van Nijmegen Penning.

Op 24 september 2001 hebben de Radboud Universiteit en het RadboudUMC ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de medische faculteit twee glas-in-loodramen van Marc Mulders geschonken aan de Nijmeegse bevolking. Deze ramen, 'Stigmata' en 'Pelikaan', zijn te bewonderen in de Stevenskerk. Vrijwilligers van de Stevenskring geven graag uitleg over de afbeeldingen.

Studenten beheersen al meer dan negentig jaar het straatbeeld van Nijmegen. Het academisch leven is anno 2016 minder zichtbaar; dat is tegenwoordig grotendeels geconcentreerd op de campus Heyendaal. In de eerste decennia na de oprichting van de universiteit was dat heel anders.