Foto's: Jan Heijmans

'De gebrandschilderde ramen van Marc Mulders

Lees hier het artikel 'Bezield licht. Over Stigmata van Marc Mulders', door Hessel Zondag

"De enige figuratieve glas-in-loodramen die de Stevenskerk rijk is, bevinden zich in de zuidelijke zijbeuk. Ze werden in 2001 gemaakt door de kunstschilder Marc Mulders (geb. 1958), die ook twee ramen voor de Nederlandse Hervormde kerk in Rhoon leverde, een raam voor de Laurenskerk in Rotterdam, en een schilderij voor de Bergkerk in Amersfoort. De ramen in de Stevenskerk zijn een geschenk van de universiteit en het academisch ziekenhuis aan de bevolking van Nijmegen, ter gelegenheid van de viering van vijftig jaar academische gezondheidszorg in de stad. Daarom wordt in de wandeling ook wel gesproken van ‘het universiteitsraam’. Tussen twee haakjes: bij academische plechtigheden in de Stevenskerk fungeert de nabij gelegen zuiderkapel wel als togakamer—als de hooggeleerden uit de kapel de kerk in lopen, passeren ze dus hun ‘eigen’ raam!"