Resonance - Exploring new contexts in contemporary church music

30-11-2019

Datum: Vrijdag 30 november 2019
Tijd: Middagworkshops 13.00 uur in de Zuiderkapel. Avondprogramma vanaf 17.30 uur
Entree: Workshops gratis (wel aanmelden). Avondprogramma:  € 5,00/ CJP, Studenten en -27 jaar gratis na aanmelding via Rewire
Het is niet eenvoudig om een meer alomtegenwoordig muziekpodium in Europa te vinden dan de kerk. Bijna twee millennia lang werden in kerken in heel Europa muzikale uitvoeringen gehouden die niet alleen toegankelijk waren voor het grote publiek, maar voor die tijd ook als technisch innovatief en verbazingwekkend werden ervaren. De drie bouwstenen van dit podium zijn drie instrumenten; het orgel, de klokken en de stem. Op 30 november presenteren het internationale muziekfestival Rewire en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in de Stevenskerk een muziekprogramma dat hedendaagse benaderingen van deze drie bouwstenen viert en de sonische identiteit van de kerk onderzoekt op de enige passende locatie: de kerk. Overdag is er een workshop voor musici en een debatprogramma met experts uit de muziek- en erfgoedwereld.

Kijk hier voor meer informatie over Resonance.