The Messiah, G.F. Händel

29-12-2019Datum: Zondag 29 december 2019
Tijd: 15.00 - 17.45 uur
Entree: € 54,95, (plus € 6,95 servicekosten). bestellen via www.beleefklassiekinnijmegen.nl, of bel 0900-8191 

"Bij de première van Händels Messiah in Dublin stonden hoogwaardigheidsbekleders, inclusief de Koning geïmponeerd op bij het 'Halleluja' om hulde te brengen aan deze machtige compositie. Barok-specialist Pieter Jan Leusink grijpt terug op de bezetting die Händel gebruikte tijdens zijn eerste uitvoering in Dublin. Zestien zangers die in een lijn opgesteld staan, het orkest met natuurtrompet en pauken. Händels Messiah is in de kerstperiode het meest gewaardeerde oratorium. Deze uitvoering brengt, mede door de volmaakte akoestiek van de Stevenskerk in Nijmegen, de unieke sfeer die Händels Messiah zo typeert.

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands

De Messiah van Händel is nauw verbonden met de Kerst en Pasen. Het koor en orkest hebben een gelijkwaardige rol in dit wereldberoemde oratorium. Een aantal geweldige solisten, waaronder sopraan Olga Zinovieva en bas Andrew Slater maken de uitvoering compleet.

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands
Olga Zinovieva, sopraan | Jana Mamonova, sopraan
Annette Stallinga, alt | Martinus Leusink, tenor
Andrew Slater, bas | Pieter Jan Leusink, dirigent

NRC Handelsblad ★★★★

‘Leusinks stijlvolle Messiah was vol vaart, lichtend, glanzend en glinsterend, effectrijk en dynamisch!’

de Volkskrant ★★★★
‘Met een welluidende Messiah laat dirigent Pieter Jan Leusink horen dat hij en zijn gezelschap elkaar door en door verstaan.’ "(Bron: Stichting Beleef Klassiek)