Mozart Requiem & Krönungsmesse

08-02-2020

Datum: Zaterdag 8 februari 2020
Tijd: 19.30 - 21.45 uur
Entree: € 54,95 (plus € 6,95 servicekosten). Te bestellen via www.beleefklassiekinnijmegen.nl, of bel 0900-8191

Mozart Requiem
"Het Requiem van Mozart werd door de film 'Amadeus' bekend bij het grote publiek en is misschien wel het meest indrukwekkende werk van deze jonggestorven componist. Mozart schreef het vlak voor zijn eigen dood, in opdracht van een anonieme opdrachtgever. Het Requiem roept in noten gevoelens van rouw, angst en verdriet op. Maar tegelijk ook hoop, licht en schoonheid. In de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam en historische kerken door heel Nederland brengt dirigent Pieter Jan Leusink met zijn Bach Choir & Orchestra of the Netherlands het stuk tot leven.

De feestelijke Krönungsmesse laat een heel andere Mozart horen. De aartsbisschop bepaalde bij de kroning van de koning van de Bohème dat de mis niet langer dan 45 minuten mocht duren. Ondanks, of misschien wel juist door deze beperking, straalt de mis van vitaliteit en energie.

Allegri’s Miserere mei
Miserere mei mocht van het Vaticaan niet door anderen worden gezongen. Nadat de 14-jarige Wolfgang Amadeus Mozart Allegri’s Miserere mei had gehoord in de Sixtijnse kapel in Rome, noteerde hij het eenmaal thuis gekomen. Dankzij het wonderkind kunt u genieten van een van de mooiste composities uit de muziekgeschiedenis.

Programma:

Mozart – ‘Gema la Tororella’ (KV 196)

Mozart – 'Vorrei spiegarvi O Dio' (KV418)

Allegri – Miserere mei

Mozart – Krönungsmesse (KV 317)"

Bron: Stichting Beleef Klassiek

Uitvoerenden: