Wereldlichtjesdag 2019

08-12-2019

Datum: Zondag 8 december
Tijd: 18.30 uur. Kerk open om 18.00 uur
Entree: Vrij, voor informatie en aanmelding klik hier.

Op zondag 8 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. Zo gaat er een golf van licht over de wereld. Een golf die zegt dat de kinderen niet vergeten worden en er aandacht is voor wie leeft met het gemis van een kind. De Stevenskerk opent voor de achtste keer haar deuren voor deze jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst. Op deze prachtige plek klinken woorden en muziek en kan er ruimte zijn voor donker en licht, trots en tranen.

De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor mensen die een kaars willen branden voor een kind dat ze missen. De leeftijd van het kind speelt geen rol. Het moment waarop het kind gestorven is, is ook niet van belang. Misschien is het pas een paar maanden geleden dat een volwassen kind plotseling stierf, misschien stierf 50 jaar geleden een kindje tijdens de zwangerschap. Ouders, broers en zussen, opa's en oma's; wie zich verbonden voelt met een overleden kind is welkom. Vooraf aanmelden via de website is wenselijk, maar ook op de avond zelf is dit nog mogelijk in de kerk.