Engelse Koorvespers (Choral Evensong)

05-12-2020


  "Sancta Ontcommer" (Detail Noordertransept)

Datum:          Zaterdag 5 december 2020
Tijd:               16.00 -16.45 uur
Entree:          Toegang is gratis. Een bijdrage, van minimaal 5 euro, in de uitgangscollecte,
       word 
van harte aanbevolen.

Omdat er momenteel een maximum aantal van dertig bezoekers is toegestaan 
dient u zich voor deze vesper aan te melden op de website: www.capellacumerana.nl

Programma in voorbereiding

De vespers worden (bijna) iedere eerste zaterdag van de maand gezongen, meestal volgens de anglicaanse (Engelse) koortraditie. Deze vrij toegankelijke vieringen in de prachtige Stevenskerk worden gekenmerkt door muzikale kwaliteit e

De organisatie van en fondswerving voor deze uitvoeringen is in handen van de
‘Stichting Ontcommer’ die zich sterk maakt voor ‘spiritualiteit & cultuur in het hart van Nijmegen’.(De stichting is vernoemd naar Sancta Ontcommer, een fresco in de Noorderkooromgang)

Capella Cumerana
Zingt de maandelijkse vesperdienst 's-zaterdags einde van de middag (16.00 - 16.45) in de grote Stevenskerk in het centrum van Nijmegen. Bij deze vespers wordt koormuziek, die heden ten dage alleen nog op koorconcerten te horen is, opnieuw in een liturgische context geplaatst, waardoor de diepere laag van tekst en muziek naar boven kan komen. De vespers worden georganiseerd door Stichting Ontcommer (Spiritualiteit en Cultuur in het hart van Nijmegen). Een bekend hoogtepunt is het zingen van de dienst op kerstnacht in de overvolle Stevenskerk.

In de 25 jaar van haar bestaan heeft deze Vespercantorij een sterke reputatie opgebouwd voor de zuiverheid van het zingen en de breedte van haar repertoire. Mede hierdoor wordt de cantorij regelmatig uitgenodigd elders binnen en buiten Nijmegen op te treden. Er zijn +/- 20 vaste zangers en voor grotere projecten een aantal vaste 'versterkers'.

Financiële steun
De vespers en Capella Cumerana worden door de Stichting Ontcommer gefinancierd. Stichting Ontcommer is financieel gezien geheel afhankelijk van donateurs. Wilt u de activiteiten van de stichting ondersteunen, dan kunt u uw gift overmaken naar rekening NL45 RABO 033 468 3777 ten name van 'Stichting Ontcommer' te Nijmegen.

Stichting Ontcommer heeft een ANBI-status waardoor een periodieke schenking geheel aftrekbaar is en een gewone gift vanaf een drempel aftrekbaar is.
(zie http://www.Belastingdienst.nl onder ANBI).

Lees meer:
Capella Cumerana 
Oecumenisch City Pastoraat