Nijmeegse Orgelkring, Berry van Berkum & Steven Kamperman

Datum:           Dinsdag 21 juli 2020

Tijd:                20.30 - 21.30 uur
Entree:           € 10,00 tickets zijn alleen online verkrijgbaar. Klik hier
                        U betaalt daarbij een klein bedrag extra voor transactiekosten.

De Zomerconcertserie is weer gestart, u bent van harte welkom!
Helaas moeten we het aantal concertbezoekers beperken tot maximaal 100.
Daarom moet u uw toegang voor ieder concert reserveren.
Ticketverkoop in de kerk is niet mogelijk.

Berry van Berkum             Steven Kamperman

Berry van Berkum, orgel & Steven Kamperman, klarinet

Nu we weer mogen herademen van een periode waarin onze leefruimte beperkt was, hebben Berry van Berkum en Steven Kamperman een speciaal concert samengesteld waarin ze juist de ruimte tot klinken brengen. De Stevenskerk met een nagalm van 9 seconden, leent zich daar in het bijzonder toe. Klanken van orgel en klarinet gaan op reis door ruimte en tijd en voeren de luisteraars mee naar onbekende werelden en brengen hen in een toestand van rust en beschouwing. De luisteraar kan zich daarbij vrij bewegen door de kerk om de ruimtelijke effecten van de muziek nog beter te ervaren.
Het verstilde Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt roept een sensatie van oneindigheid op.
In een vrije improvisatie spelen klanken van het imposante König-orgel met de fragiele klank van de klarinet die zich als het ware één enkele orgelpijp losmaakt uit het geheel. In twee Dialogen begeeft Kamperman zich met zijn tussen de luisteraars. Aan het begin en het eind van het concert klinken twee composities in minimal music-stijl: Facades van Philip Glass en Sequens van Jan Welmers. Hierbij vormen herhaalde patronen van snelle noten zich in de ruimte tot een vibrerend klanktapijt. Sequens ontpopt zich tot de ultieme finale: De muziek zwelt geleidelijk aan tot een climax, die zich als een onweersbui ontlaadt en weer wegtrekt, de aarde schoongewassen achterlatend. De lucht is geklaard en het hart van de luisteraar verlicht. U hoort onder meer muziek van Philip Glass, Steven Kamperman, Arvo Pärt en Jan Welmers.

Donateur
Graag wijzen we u op de mogelijkheid om donateur te worden van de Nijmeegse Orgelkring
Op deze pagina vindt u alle informatie. Bij voorbaat dank voor uw steun!

Meer informatie over de Nijmeegse Orgelkring klik hier

Volgende concert Zomerserie

28 juli               Wim Roelfsema (Bach)

04 augustus     Ben van Oosten