Nijmeegse Orgelkring, Pieter van Dijk, Bach

Datum:           Dinsdag 1 september 2020

Tijd:                20.30 - 21.30 uur
Entree:           € 10,00 tickets zijn alleen online verkrijgbaar. Klik hier
                       U betaalt daarbij een klein bedrag extra voor transactiekosten.

De Zomerconcertserie is weer gestart, u bent van harte welkom!
Helaas moeten we het aantal concertbezoekers beperken tot maximaal 100.
Daarom moet u uw toegang voor ieder concert reserveren.
Ticketverkoop in de kerk is niet mogelijk.

Pieter van Dijk (1958) is organist van de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar en stadsorganist van Alkmaar. Als docent voor het hoofdvak orgel is hij verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Hij vormt samen met
Frank van Wijk de artistieke leiding van het Orgelfestival Holland. www.orgelfestivalholland.nl

Zijn orgelopleiding ontving hij van Bert Matter aan het Conservatorium in Arnhem. Hij vervolgde zijn studie bij Gustav Leonhardt, Marie-Claire Alain en Jan Raas. Op de internationale orgelconcoursen in Deventer (1979) en Innsbruck (1986) behaalde hij prijzen. Pieter van Dijk maakte verscheidene cd's  op de orgels van de Alkmaarse Laurenskerk. De dvd 'Alkmaar- the Organs of the Laurenskerk' ontving in 2013 de Preis der Deutsche Schallplattenkritik.

In 2017 startte van Dijk een opnameproject rond de orgelwerken van J.S. Bach. De eerste 5 dubbel cd's met o.a. de Clavierübung III, de Leipziger Choräle en de Neumeister collectie zijn inmiddels verschenen. Meer informatie: www.dmp-records.nl

Pieter van Dijk  vormt een orgelduo met Frank van Wijk en Maurizio Croci en treedt regelmatig op als continuospeler met Annegret Siedel (barokviool) en Elina Keijzer (blokfluit). Ook werkt hij regelmatig samen met het Amstel Quartet en La Sfera Armoniosa. Hij publiceerde artikelen over M. Weckmann, J.P. Sweelinck, J.S. Bach en K. Straube. Hij is regelmatig jurylid bij internationale orgelconcoursen (ondermeer in Alkmaar, Amsterdam, Freiberg, Gdansk, Innsbruck, Kotka, Lausanne, Lübeck en Toulouse). Als concerterend organist is Pieter van Dijk actief in diverse Europese landen, de VS en Japan.

Praeludium et Fuga g-moll BWV 535

Wir Christenleut BWV 710

Allein Gott in der Höh sei Ehr (bicinium) BWV 711

Fantasia „Jesu meine Freude“ BWV 713

Herr Jesu Christ, dich zu uns wendt BWV 709

Sonata I in Es-dur BWV 525

(allegro)-adagio-allegro

Partita „Ach, was soll ich Sünder machen“ BWV 770

Praeludium et Fuga a-moll BWV 543

Donateur
Graag wijzen we u op de mogelijkheid om donateur te worden van de Nijmeegse Orgelkring.
Op deze pagina vindt u alle informatie. Bij voorbaat dank voor uw steun!

Meer informatie over de Nijmeegse Orgelkring klik hier

Volgende concert Zomerserie

08 september   Petra Veenswijk

15 september   Joost Langeveld (film en orgel)