Nijmeegse Orgelkring, Petra Veenswijk Franse muziek

Datum:           Dinsdag 8 september 2020

Tijd:                20.30 - 21.30 uur
Entree:           € 10,00 tickets zijn alleen online verkrijgbaar. Klik hier
                        U betaalt daarbij een klein bedrag extra voor transactiekosten.

De Zomerconcertserie is weer gestart, u bent van harte welkom!
Helaas moeten we het aantal concertbezoekers beperken tot maximaal 100.
Daarom moet u uw toegang voor ieder concert reserveren.
Ticketverkoop in de kerk is niet mogelijk.

Petra Veenswijk studeerde orgel- en klavecimbel aan het Rotterdams conservatorium. Zij behaalde het diploma uitvoerend musicus orgel in 1989 bij André Verwoerd, en Bernard Winsemius, en docerend musicus klavecimbel in 1990 bij David Collyer.

In 1985 won zij het Nationaal Orgelconcours te Leiden in de categorie “muziek van de twintigste eeuw”. In 1990 behaalde zij de derde prijs en de publieksprijs op het Internationaal Rijnstreek Orgelconcours te Nijmegen. Met een beurs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap volgde zij na haar diplomering een jaar lang interpretatielessen bij Daniël Roth te Parijs. Petra vervolgde haar studie in Parijs aan het "Conservatoire National de Région" te Parijs bij Marie- Louise Jaquet-Langlais en Jean Langlais. Deze studie bekroonde zij met de "Prix d'Excellence" (1991). Zij behoort tot de laatste leerlingen van Jean Langlais. In de jaren 1989- 1991 volgde zij diverse interpretatie- cursussen aan de Schola Cantorum.

Als Internationaal concertorganist geeft zij jaarlijks een groot aantal concerten in binnen- en buitenland. Haar repertoire omvat het gehele orgeloeuvre van oude tot en met de hedendaagse orgelliteratuur, met een speciale voorkeur voor het Frans symfonisch repertoire.

Sinds 1987 is zij als organist verbonden aan de Maria van Jessekerk te Delft en vanaf 1994 combineert zij de functie van organist/ dirigent. Ook is zij verantwoordelijk voor de internationale orgelserie op het historische Maarschalkerweerd- orgel (1893) van de Maria van Jessekerk te Delft. In 1996 werd zij onderscheiden met de zilveren medaille van de Societé Academique “Arts- Sciènces Lettres” te Parijs.

In april 2018 werd aan haar de onderscheiding “Ridder in de Orde van Oranje-Nassau” uitgereikt. Zie ook de website; www.veenswijkorgel.nl

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Praeludium et Fuga a moll, BWV 543

Alexandre P.F. Boëly (1785-1858)

Andante con moto, opus 45

Camille Saint-Saëns (1835-1921)

Fantaisie en mi bémol

Cor Kint (1890-1944)

Andante

Louis Vierne (1870-1937)

a. Aubade, (Suite IV, opus 55)

b. Fantômes, (Suite III, opus 54)

Henri Nibelle (1883-1966)

Prélude et Fugue sur “Salve Regina”

Jean Langlais (1907-1991)

uit 9 Pièces:

a. Chant héroïque (Heroïc Song)

uit Symphonie III:

a. Intermezzo

b. Orage

Donateur

Graag wijzen we u op de mogelijkheid om donateur te worden van de Nijmeegse Orgelkring.
Op deze pagina vindt u alle informatie. Bij voorbaat dank voor uw steun!

Meer informatie over de Nijmeegse Orgelkring klik hier

Volgende concert Zomerserie

15 september   Joost Langeveld (film en orgel)

27 september   Dolleboelja (kinderconcert)