Nijmeegse Orgelkring. Jochem Schuurman

Datum:           Dinsdag 14 juli 2020

Tijd:                20.30 - 21.30 uur
Entree:            € 10,00 tickets zijn alleen online verkrijgbaar. Klik hier
                        u betaalt daarbij een klein bedrag extra voor transactiekosten.

De Zomerconcertserie is weer gestart, u bent van harte welkom!

Helaas moeten we het aantal concertbezoekers beperken tot maximaal 100.
Daarom moet u uw toegang voor ieder concert reserveren.
Ticketverkoop in de kerk is niet mogelijk.

Jochem Schuurman (*1989) kreeg van 1997 tot 2007 orgellessen van Johan G. Koers. Vervolgens studeerde hij bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, alwaar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Daarnaast verbleef hij een aantal maanden in Berlijn om aan de Universität der Künste lessen te volgen bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro. Hij volgde masterclasses bij Wolfgang Zerer, Eric Lebrun, Edoardo Bellotti en Pieter Dirksen. Sinds 2016 wordt hij gecoacht door zijn oud-docent Johan G. Koers.

In december 2013 werd aan Jochem Schuurman het Zilveren Viooltje, een muziekprijs voor jong talent afkomstig uit het noorden van Nederland, uitgereikt. In het juryrapport werd hij geprezen om zijn veelzijdigheid, zijn overtuigende houding en zijn ondernemerschap. In augustus 2015 behaalde hij de derde prijs op het internationale orgelconcours in Wuppertal. In mei 2017 won hij de tweede prijs en de publieksprijs op het internationale César Franck-concours in Haarlem. In september 2018 won hij de tweede prijs op het internationale Buxtehude-orgelconcours in Lübeck en Hamburg. In 2016 en 2019 was hij finalist van het prestigieuze Paul Hofhaimer-orgelconcours rond de historische orgels van de stad Innsbruck.

Jochem Schuurman is titulair organist van de Martinikerk te Franeker en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Van Dam-orgel uit 1842.

Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist, maar ook als begeleider van andere musici en is hij bovendien regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities. Verder is hij actief als orgel- en pianodocent en werkzaam als artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum. www.jochemschuurman.nl

Piet Post (1919-1979)

Toccata en Fuga in C

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Andante in F KV 616

August Gottfried Ritter (1811-1885)

Sonate Nr. 3 in a Op. 23

Louis Vierne (1870-1937)

Résignation Op. 55

Jacob Bijster (1902-1958)

uit Triptyque: Finale Capriccioso

Donateur
Graag wijzen we u op de mogelijkheid om donateur te worden van de Nijmeegse Orgelkring.
Op deze pagina vindt u alle informatie. Bij voorbaat dank voor uw steun!

Meer informatie over de Nijmeegse Orgelkring klik hier

Volgende concert Zomerserie

21 juli               Berry van Berkum en Steven Kamperman

28 juli               Wim Roelfsema (Bach)