Nijmeegse Orgelkring, Peter van Dijk, Jubilarissen

Datum:           Dinsdag 11 augustus 2020

Tijd:                20.30 - 21.30 uur
Entree:           € 10,00 tickets zijn alleen online verkrijgbaar. Klik hier
                        U betaalt daarbij een klein bedrag extra voor transactiekosten.

De Zomerconcertserie is weer gestart, u bent van harte welkom!
Helaas moeten we het aantal concertbezoekers beperken tot maximaal 100.
Daarom moet u uw toegang voor ieder concert reserveren.
Ticketverkoop in de kerk is niet mogelijk.

Peter van Dijk (1952, Groningen) studeerde orgel, klavecimbel, kerkmuziek en muziekwetenschap in Utrecht en Amsterdam.Hij geniet een grote internationale reputatie als organist, docent, voordrachthouder, muziekregisseur, jurylid bij concoursen, publicist en orgeladviseur. In 2011 werd hij onderscheiden met de Speld van de Stad Utrecht vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse orgelcultuur in binnen- en buitenland.

Zijn spel is op meer dan 50 cd's vastgelegd en hij schreef talrijke artikelen en enkele boeken over (orgel)muziekgeschiedenis, uitvoeringspraktijk en orgelbouw(historie). De cd-box met de complete klavierwerken van Jan Pieterszoon Sweelinck, die hij produceerde en waaraan hij als organist meewerkte, ontving in 2003 een Edison.

Als radiomedewerker verzorgde hij vele series orgeluitzendingen, onder meer over muzikale retorica (Musiceren als Brugman) en over historische orgels in diverse Europese landen of cultuurgebieden, zoals de Elzas, Italië, Oostenrijk, Bohemen, Mecklenburg-Vorpommern en uiteraard Nederland.

Als orgeladviseur was c.q. is hij betrokken bij vele nieuwbouw- en restauratieprojecten, in Nederland (onder meer in samenwerking met de Commissie Orgelzaken voor de PKN en met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), Duitsland, Estland, Frankrijk, Noorwegen, Polen en Tsjechië.

Programma, Ardennen- of Koor-orgel

Antonio Valente (ca.1520 – ca. 1580) - Lo Ballo dell' Intorcia (Fakkeldans)

Carolus Luython (1570 – 1620) - Fantasia

Andreas Armsdorf (1670 – 1699) - Fuga in G

Gottlieb Muffat (1690 – 1770) - Suite in C

Prélude-Fantasie-Sarabanda-Rigaudon-Menuet-Paysan

Ludwig von Beethoven (1770 – 1827) - Allegretto Trio in F

Programma, König-orgel

Johann Christian Rinck (1770 – 1846) - Introduction, Thema, Variationen & Finale (op. 90)

Charles Tournemire (1870 – 1939) - uit Suite évocatrice (op. 74):

- Flûte d’Écho

- Jeu doux et Voix humaine

Louis Vierne (1870 – 1937) - uit 24 Pièces en style libre (op. 31):

- Pastorale

- Berceuse

Édouard Batiste (1820 – 1876) - uit Quatre Élévations (op. 5):

- Élévation Nr. 2

Louis James Lefébure-Wély (1817 – 1870) - uit Meditaciones Religiosas (op. 122):

- Sortie

Donateur
Graag wijzen we u op de mogelijkheid om donateur te worden van de Nijmeegse Orgelkring.
Op deze pagina vindt u alle informatie. Bij voorbaat dank voor uw steun!

Meer informatie over de Nijmeegse Orgelkring klik hier

Volgende concert Zomerserie

18 augustus     Daniel Roth

25 augustus     Bert van den Brink, (jazz concert)