Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

26-09-2020

Datum:                Zaterdag 26 september 2020
Tijd:                     16.00 - 16.45 uur
Entree:                Vrij, met uitgangscollecte (suggestie: € 5,00)

Wie op zaterdagmiddagen de Stevenskerk inloopt, laat zich verrassen door bijzondere muziek. (Bijna) elke eerst zaterdag van de maand zijn dat de Vespers, of Choral Evensongs, bijeenkomsten met een zowel spiritueel als artistiek karakter. De andere zaterdagen speelt de stadsorganist op een of meerdere orgels in de Stevenskerk, of zijn er optredens van bijzondere muzikanten of ensembles uit het hele land.
Vandaag orgeltalent: Nick Goudkuil

Mijn naam is Nick Goudkuil en ik ben in 2017 afgestudeerd voor het hoofdvak muziektheorie aan het Conservatorium Maastricht, met de uitvoerende (bij)vakken piano en zang. Daarnaast heb ik als vrije minor het vak orgel gevolgd en de muziektheorievakken jazz. Bij de Sint-Gregoriusvereniging (Bisdom Roermond) heb ik het getuigschrift voor de module kerkmuziek behaald. Momenteel studeer ik nog het hoofdvak orgel en improvisatie aan het Conservatoire Royal de Liège.

Als docent heb ik ruime ervaring in het geven van privélessen muziektheorie en ik heb binnen mijn studie als stagedocent lesgegeven aan de conservatoria van Amsterdam en Maastricht, evenals aan de muziekschool Kumulus in Maastricht (theorie C-cursus).

Vanaf 2016 ben ik organist van de St. Martinuskerk in Maastricht en eveneens dirigent van het Sint-Martinuskoor Wyck aldaar. In de St. Martinuskerk organiseer ik naast het reguliere programma een aantal keer per jaar een koorproject rond een speciaal thema waarbij geïnteresseerden kunnen meezingen. Ook verzorg ik een aantal concerten per jaar in de Sint-Martinuskerk en elders. Verder houd ik mij bezig met het componeren en arrangeren van vocale muziek, muziek voor orgel, piano en kleinere bezettingen. Een paar keer per jaar treed ik op als (solo)zanger. Vanaf 2019 ben ik ook één van de organisten verbonden aan de Sint-Jan op het Vrijthof. Mijn composities worden uitgegeven door uitgeverij Boeijenga Music te Leeuwarden.

Volgende Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

03 oktober         Engelse Koorvespers (Choral Evensong)

31 oktober          jong orgeltalent, Matthijs Breukhoven

07 november      Engelse Koorvespers (Choral Evensong)