Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

06-06-2020

Datum:            Zaterdag 6 juni 2020
Tijd:                16.00 - 16.45 uur
Entree:            Vrij, met uitgangscollecte (suggestie: € 5,00)

Stichting Stevenskerk neemt de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en bezoekers zeer serieus. Voor alle activiteiten geldt: maximaal 30 personen en vooraf aanmelden verplicht. Klik hier om u aan te melden voor dit concert.

Berry van Berkum

studeerde orgel, improvisatie en piano aan het conservatorium te Arnhem bij respectievelijk
Bert Matter en Jacques Hendriks. Daarna volgde hij interpretatiecursussen bij Harald Vogel (D), Louis Thiry (F) en improvisatie lessen bij Jan Welmers (orgel)en Bert van den Brink (piano).

Hij behaalde meerdere malen prijzen op internationale orgelconcoursen (o.a.bij het Dollard Festival D ). Met jazzsaxofonist Gijs Hendriks ( Utrecht) vormde hij een duo van 2001 tot 2010. Zij speelden op internationale festivals, waarbij nieuwe composities uitgangspunt vormden voor nieuwe improvisaties die het experiment aangingen met de akoestiek. Ook werd er samengewerkt met contrabassisten en percussionisten ( o.a. Nippy Noya ). In 2006 verscheen hun cd Tadadi. Deze CD kreeg lovende recensies in binnen- en buitenland.

Sinds 2013 experimenteert hij in het ensemble “HOT” met Steven Kamperman (altklarinet) en Dion Nijland (contrabas). Zij speelden op verschillende festivals en richten zich op improvisatie van eigen composities die weer verwant aan thema’s van jazz legende Charlie Parker, Mingus en gregoriaanse thema’s.In 2016 verscheen hun eerste CD “Bird&Beyond”. Deze Cd kreeg overal lovende kritieken en reviews.( zie ook: www.hetorgeltrio.nl )

Volgende Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

13 juni               Young Professionals: Marten & Marte (pianoduo)

20 juni               De Stadsorganist bespeelt de orgels van de Stevenskerk: Wilbert Berendsen