Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

19-09-2020

Datum:                Zaterdag 19 september
Tijd:                     16.00 – 16.45 uur
Entree:                Vrij met uitgangscollecte (suggestie € 5,00)

Directie en bestuur van de Stichting Stevenskerk nemen de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en bezoekers zeer serieus. Daarom volgen de richtlijnen van het RIVM en zijn er maximaal 100 zitplaatsen beschikbaar.

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

Wie op zaterdag in de binnenstad van Nijmegen is, kan de Stevenskerk binnenlopen en even heerlijk gaan zitten genieten van mooie live muziek. Er wordt muziek gezongen en gespeeld die speciaal op de akoestiek van de Stevenskerk is afgestemd.

Vandaag: Dirk Luijmes bespeelt de orgels van de Stevenskerk

Na zijn conservatoriumopleiding (orgel, klavecimbel, kerkmuziek) en universiteitsstudie (muziekwetenschap) is Dirk Luijmes op diverse terreinen in de muziekwereld actief. Hij won prijzen bij verschillende (inter)nationale orgelconcoursen – waaronder de European Organ Improvisation Competition. De laatste decennia profileert Dirk zich als een van de weinigen ter wereld als professioneel harmoniumspeler, o.a. bij het ASKO-Schönberg Ensemble, het Collectief en Oxalys. Hij concerteerde in Carnegie Hall, Teatro Colon, de Musikverein en het Concertgebouw. Dirk is artistiek leider van Stichting Longen & Tongen, werkt als tekstschrijver en was jaren radiomaker. Hij nam diverse cd’s op. Voorjaar 2019 werd bij Quintone zijn 4-cdbox Harmonium Atlas uitgebracht, die in Luister een 10 kreeg en met door de Volkskrant met 5 sterren werd bekroond.

Programma in voorbereiding

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens is een samenwerkingsproject van Stichting Stevenskerk, Nijmeegse Orgelkring, de Nijmeegse Stadsorganist en de Stichting Ontcommer. Met financiële ondersteuning door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Zaterdag  26       Jeugdig Orgeltalent: Nick Goudkuil

Zaterdag  3         Capella Cumerana, Kathedrale Koormuziek (Choral Evensong)
Zaterdag 17        Stadsorganist Joost Langeveld bespeelt de orgels van de Stevenskerk
Zaterdag  24       Young professionals: Trio Panache Marte Gerritsma